in ,

WTFWTF

’s Werelds dodelijkste vogel’ achtervolgt boswachter

Beeld: YouTube @BBC Earth/ Facebook @9 News Queensland 

Cameron Wilson was een baan aan het inspecteren toen hij ‘het gevoel had dat iets hem achtervolgde’. Hij werd namelijk achtervolgd door ‘de dodelijkste vogel ter wereld’. Ja, hij keerde zich om en zag de vastberaden kasuaris hem op een volle snelheid achtervolgen.”

Dodelijkste vogel

Kasuarissen hebben krachtige benen en lange, scherpe klauwen aan hun voeten, die dodelijke schade kunnen toebrengen. Natuurlijk probeerde Cameron alle pogingen om aan de vastberaden vogel te ontsnappen, maar hij viel uiteindelijk uit nadat hij een dijk had geraakt. Hij had toen ‘een spannende zeven minuten één op één’ met de enorme vogel voordat zijn collega’s hem te hulp kwamen. Ranger Clayton Enoch vertelde Australian Rural & Regional News: “Cam zwaaide naar me om te vertragen en ik dacht: ‘Waarvoor?’ “Toen hield hij twee vingers voor zijn ogen en wees achter me en ik zag de kasuaris in het struikgewas. Ik dacht: ‘Holy s**t.'”

Afstand

Het paar probeerde afstand te nemen van de vogel, maar opnieuw bleek het in staat te zijn een quad bij te houden. ‘Hij wilde ons gewoon niet laten gaan’, zei Clayton. “Ik werd geslagen door een tak met groene mieren erop en liet ze tegelijkertijd over me heen kruipen. Het was te gek. “Hij vloog naast me en hij liet dit pterodactyl-achtige geluid uit zijn bek komen. “De helm bovenop zijn hoofd was bijna 30 centimeter lang. Hij was echt een gezonde vogel.” Hij voegde eraan toe: “Ik werk al jaren in de natuur en ik heb nog nooit zoiets gezien. Het verbaasde me omdat ik niet besefte hoe snel ze konden rennen.”

Bron: Unilad

Beeld: Facebook @9 News Queensland 

Vrouw vergeet boodschappentas: partner vult het met water en maakt haar kletsnat

Duik van dame op een glijbaan heeft een smartelijk verloop

Duik van dame op een glijbaan heeft een smartelijk verloop