Een vrouw, die voor het avondeten vis had gekocht, is tot de ontdekking gekomen dat het nog leeft ondanks het twee dagen in de vriezer was. Wat zou je in zo een geval moeten doen? In ieder geval is het in een normale situatie niet mogelijk dat een vis, na twee dagen in de vriezer te hebben gezeten, nog leeft. Dit is weer zo een geval waarbij het je verstand te boven gaat.
Vis voor het avondeten
Cindy Lao, uit Cheltenham, Verenigd Koninkrijk, kocht een kroeskarper van een plaatselijke visboer in Greenford tijdens een bezoek aan vrienden in Londen voor het nieuwe maanjaar in februari. Na thuiskomst stopte ze de vis in de vriezer. Twee dagen later besloot ze de karper mee te nemen om zich voor te bereiden op het avondeten. Ze was in shock toen ze ontdekte dat de karper nog leefde. Haar partner Paul Lewis-Borman zei het volgende: “Cindy riep me naar beneden omdat ze dacht dat ze de kieuwen van de kroeskarper had zien bewegen en vroeg me wat ik ervan vond. Ze waren inderdaad aan het bewegen.” Nadat dit ontdekt was, kon de vis niet meer klaargemaakt worden. De grote vraag blijft wel hoe het kan dat de vis zolang heeft kunnen overleven in de vriezer.
Twee dagen in de vriezer
Het antwoord hierop is niet zo moeilijk te vinden. Vissen kunnen namelijk vrieskou overleven, omdat ze ‘antivries’-eiwitten in hun bloed bevatten. Toen Cindy en haar partner ontdekt hadden dat de vis nog leefde, zijn ze meteen naar het bad gegaan om de vis erin te doen. Ze zochten een passende naam voor de vis en kwamen op Lazarus. Het verhaal van Lazarus wordt in de bijbel omschreven als iemand die uit de dood is verrezen. Wat zou jij doen in zo een geval?
Bron: 9gag.com