in

TikTok-hack bewijst dat we bakolie al ons hele leven verkeerd gebruiken

Beeld: Tiktok@chaldomom

Een TikTok-hack heeft bewezen dat we bakolie al ons hele leven verkeerd gebruiken, nadat we een handig kleintje hebben onthuld dat we met gemak kunnen gieten. Ja, je hebt misschien gedacht dat zoiets eenvoudigs als het gieten van bakolie niet eenvoudiger kon zijn. Maar in werkelijkheid is het een van de meest zenuwslopende keukenvaardigheden.

Bakolie verkeerd gebruiken

Terwijl je voorzichtig over het fornuis leunt en de olie langzaam naar de braadpan draait. Mik je op een eetlepel of zo om de uien te coaten, nietwaar? Maar je decanteert letterlijk niets of erger nog je giet de hele fles in de pan. Vrees niet meer, want een nieuwe TikTok-video heeft een hack laten zien (of misschien is het iets wat we altijd al hadden moeten doen?) om te helpen met onze olie-gietbehoeften. De video is gepost door MamaB, ook bekend als @chaldomom. En daarin toont ze de demonstratie bij het openen van een grote fles bakolie met het bijschrift: ‘Net als serieus is TikTok geweldig om me iets te leren dat ik niet wist’.

Gewoonlijk, als je een fles olie krijgt, verwijder je de schroefdop en wordt je geconfronteerd met een extra stukje plastic om van binnenuit te trekken. Velen van ons trekken misschien gewoon die sukkel eraf en gaan tally-ho met de olie. Maar blijkbaar zijn we allemaal dwazen, omdat we de sleutel tot verstandig koken weggooien.

@chaldomom #tiktokideas #learnedfromtiktok ♬ The Git Up – Blanco Brown

Onderste boven draaien

Als je hetzelfde onderdeel neemt, draai het dan ondersteboven en plaats het terug in de fles. Zorg er natuurlijk voor dat het niet naar binnen valt, het regelt het volume van de olie en dwingt het om eruit te druppelen, in plaats van te proberen om het gebruikelijke tempo uit de hand te laten lopen. Verbazingwekkend genoeg heeft de video 1,2 miljoen likes gehad met meer dan 7.000 reacties. Eentje vroeg: “Urgh!!! Ik had dit veel eerder moeten weten, het zou nuttig zijn geweest. Waarom staat dat niet op de fles?” De maker antwoordde: “Ik dacht hetzelfde! Ik ben het ermee eens.”

Elders in de commentaren is er discussie geweest over het gebruik van olie op pasta in zijn geheel. “Beangstigend hoeveel mensen in deze opmerkingen geen enkel idee hebben hoe ze pasta moeten koken. Meer verontrustend is hoe overtuigd ze zijn dat ze gelijk hebben”, schreef een gebruiker. Nu, als ik pasta kook, doe ik altijd een beetje olie in het water als de pasta kookt. Ik weet niet echt of dat klopt, het is gewoon wat ik altijd heb geweten. “Dat is een leuke manier voor je saus om nooit aan de pasta te kleven… beweerde een gebruiker.

Bron: Unilad

Beeld: TikTok @chaldomom

Donkere Alien verwijdert huid aan zijkant van hoofd om zijn bijnaam te spellen

Donkere Alien verwijdert huid aan zijkant van hoofd om zijn bijnaam te spellen

Dit zijn hilarische tweets van ouders voor deze week