in

Tandartsen geven hun meedogenloze boodschap over nieuwe TikTok trend

tiktok trend

De nieuwste cosmetische rage die op social media voorbij komt heet ‘Turkey Teeth’. Het omvat het drastisch vijlen van tanden om ze vervangen door kronen om een mooier gebit te krijgen. Maar tandartsen zijn echter niet onder de indruk over de nieuwe TikTok trend.

TikTok trend

Op TikTok verscheen een video van een jonge man die naar Turkije afrees voor een nieuwe lach. De procedure, die patiënten met een Hollywood-glimlach achterlaat, wordt #Turkeyteeth genoemd op social media. De Australische influencer Mahmoud Ismail ging naar Turkije om de spleet in zijn voortanden te laten repareren en zijn zelfvertrouwen te vergroten. De 35-jarige gaf bijna 3000 euro uit om zijn tanden af te laten slijpen en er 18 stralend witte kronen op terug te plaatsen.

Ismail deelde een video van zijn transformatie op social media. Maar veel tandartsen waren niet onder de indruk en de goedkope transformatie. Er werd vooral geschokt gereageerd op de video van Ismail. Zijn transformatie werd zelfs vergeleken met het neerhalen van een perfect huis om alleen het plafond te verven.

@mahmoudismail9736 Wait for results at the end 🥹 (SAY MASHALLAH) #fyp #teeth #turkey #cheap #transformation #crowns ♬ original sound – Mahmoud Ismail

‘Misdaad’

Tansdartsen lieten massaal van zich horen na de video van Ismail gezien te hebben. Los van het feit dat afgeslepen tanden niet terug groeien, kan een arts in het buitenland kan zijn patiënten ook moeilijker nazorg geven merkte enkele op.

“Omg!!?, als tandarts is dit een misdaad, raad mensen dit alsjeblieft niet aan. Je hoefde alleen maar de spleet te dichten, niet de hele tand te vernietigen” zei dr. Alhadi.

“Als tandarts doet het me pijn om te zien dat je je tanden vernietigt. Had gemakkelijk kunnen worden gesloten met een composiet verbindingen of een beugel”, zei cosmetisch tandarts dr. Gurinder Bhirth. Een derde tandarts, dr. Mubashir Bilal Hussain, beweerde dat de procedure het ‘ergste’ was dat hij aan zijn tanden had kunnen doen. “De effecten zullen zichtbaar worden als je rond de 50 bent. Het is alsof je de bakstenen muur van je huis weghaalt om er een prachtig appartement overheen te bouwen dat binnen een paar jaar zal instorten”. schreef dr. Hussain.

“Er is geen twijfel over het belang van een grote glimlach,maar meer dan dit – probeer comfortabel te zijn met de huid waarin je zit” voegde een andere tandarts aan toe.

Volgers van Ismail verdedigden hem en beweren dat zijn tanden er geweldig uitzien. ‘Mashallah, geweldige transformatie! Zolang je er maar blij mee bent, mijn broer’, schreef iemand. Een andere persoon beaamt: “Geweldig resultaat. Deze mensen beoordelen je en zeggen wat dan ook.. als je er gelukkig van wordt en je het leuk vindt, dan is het prima.”

Ismail zei dat hij blij is met zijn beslissing ondanks de kritiek die hij kreeg. Hij zou naar eigen zeggen nu veel zelfverzekerder zijn en vaker lachen.

@mahmoudismail9736 Bloke forgets how to close his mouth #fyp #joke #veneers #moey #teeth #fake #white ♬ original sound – Mahmoud Ismail

Bron: http://Dailymail.co.uk

TikTok: @

zwangerschapsverlof

Moeder van 2 geeft aan dat vrouwen die zwangerschapsverlof nemen ‘lui’ zijn

sportschool

Instagram model niet meer welkom in de sportschool om pikante foto’s