in ,

Slapen met een ventilator aan de hele nacht kan verschrikkelijk voor je zijn

Beeld: Unsplash

Voor het geval je het nog niet gemerkt had, de zomer nadert en het wordt dus bloedheet in het land. We hebben het over verzengende temperaturen tot 32°C in bepaalde gebieden. Hoewel het verleidelijk is om je de hele nacht in een donkere kamer op te sluiten met een draaiende ventilator, zou je nog eens een keer moeten nadenken over die strategie. Behalve dat het bijdraagt aan de toch al stijgende elektriciteitsrekeningen, kan het ook invloed hebben op je slaap.

Slecht voelen

Het is niet echt een medisch noodgeval, maar als je dit elke nacht doet, kun je je wel eens slecht gaan voelen. Zoals uitgelegd door Sleep Advisor, blazen ventilatoren droge lucht door de kamer, wat kan leiden tot allerlei problemen, zoals een droge huid en sinus problemen. De slaapgids voegde daaraan toe: “Als de droogte bijzonder extreem is, kan dit ertoe leiden dat je lichaam overtollig slijm aanmaakt om dit te compenseren. Dan ben je vatbaarder voor verstopping, benauwdheid en sinus hoofdpijn.” Een andere, minder voor de hand liggende complicatie is dat je wakker wordt met spierpijn, omdat geconcentreerde koele lucht je lichaam kan aanspannen en verkrampen.

white stand fan turned on in room
Beeld: Unsplash

Positieve kanten

Dit is zeker aan de meer extreme kant van de zaak, en we moeten er ook op wijzen dat er ook enkele positieve kanten zijn aan slapen met een ventilator aan, zoals het circuleren van muffe lucht en helpen bij het reguleren van de lichaamstemperatuur. Als er veel geluidsoverlast is waar je woont, zijn ze ook een goedkope en effectieve manier om wat achtergrondgeluid te bieden om de herrie van buiten te overstemmen. Uiteindelijk suggereert Sleep Advisor om de nacht niet door te brengen met een aangezwengelde ventilator als het allergie- en astmasymptomen veroorzaakt of als je een droge huid, ogen, mond of sinussen hebt.” Soms krijgt het materiaal ook bovenmatige opeenhoping van stuifmeel en deeltjes die onmogelijk zijn te verwijderen,” zij vervolgden. “Als dat het geval is, overweeg dan een upgrade.

Of, als het problemen veroorzaakt door je huid en binnenkant uit te drogen, heb je misschien iets nodig dat roteert in plaats van een die de hele nacht rechtstreeks op je blaast. “Misschien wil je er zelfs een met een timer overwegen, zodat je hem kunt gebruiken om je naar je dromenland te sussen, maar automatisch kunt laten uitschakelen om te voorkomen dat je de hele nacht door een constante luchtstroom wordt overvallen. Kortom, van een ventilator die de hele nacht aanstaat, ga je niet dood – maar als de nadelen groter zijn dan de voordelen, kun je misschien je systeem upgraden of een nieuwe manier vinden om ’s nachts koel te blijven.

Bron: Ladbible

Beeld: Unsplash

Vrouwen gaan aan boord van een vliegtuig om te ontdekken dat hun toegewezen plaatsen niet bestaan

Europese vakantielocatie is de ‘hotspot’ als je ooit een voetballer tegen het lijf wilt lopen