in

Rijkste bedelaar ter wereld heeft een nettowaarde van $ 1 miljoen

bedelaar
Beeld: Pexels

Bedelen is iets waarvan je zou denken dat iemand het alleen als laatste redmiddel zou doen. Het overweldigende gewicht van sociale druk en een cultuur waarin mensen beschaamd worden als ze om hulp vragen, creëert een diepgeworteld gevoel van trots. Dit leidt er weer toe dat mensen die gedwongen worden om op straat te bedelen door anderen onterecht als bijna onmenselijk worden gezien.

De rijkste bedelaar

Het lijkt er echter op dat één man niet alleen zijn leven heeft veranderd na het bedelen, maar ook een manier heeft gevonden om het systeem te bespelen. Bharat Jain, de rijkste bedelaar ter wereld, gaat in Mumbai, de financiële hoofdstad van India de straat op om bij vreemden te bedelen. Meestal kan hij zo’n 2500 roepies – zo’n 30 dollar – per dag of zo’n 75.000 roepies (913 dollar) per maand mee naar huis nemen. Het lijkt misschien niet veel, maar het lijkt erop dat Bharat erin geslaagd is om van bezuinigen en sparen een kunstvorm te maken.

Volgens The India Times bezit hij een flat met twee slaapkamers in Mumbai en verhuurt hij ook zijn twee winkels in Thane voor een huur van 30.000 roepies per maand – allemaal gekocht van de opbrengst van zijn bedelarij. Bharat is zelf ongeschoold gebleven door de ontberingen waarmee hij werd geconfronteerd toen hij opgroeide. Hij heeft ervoor gezorgd dat zijn kinderen niet dezelfde problemen hoeven te doorstaan als ze opgroeien. Ze gaan nu naar een kloosterschool en krijgen formeel onderwijs.

Beeld: Pexels

10 tot 12 uren bedelen

Meestal brengt hij 10 tot 12 uur door met bedelen langs het Chhatrapati Shivaji Terminus treinstation en het Azad Maidan sportveld. Dit alles heeft hem in staat gesteld om een flat met twee slaapkamers te kopen die ongeveer 12 miljoen roepies waard is, of iets meer dan 146.000 dollar. Hoewel $30 per dag misschien niet veel lijkt in de VS, betekenen de lagere kosten van levensonderhoud en de lage vastgoedprijzen dat zijn inkomsten veel meer koopkracht hebben in India. In feite is $913 per maand hoger dan het gemiddelde salaris om comfortabel te leven in Mumbai, wat neerkomt op ongeveer $730 per maand. Helemaal niet slecht!

Het is dan ook geen verrassing dat Bharat de bijnaam ‘rijkste bedelaar ter wereld’ heeft gekregen. Dankzij zijn inkomsten heeft hij een comfortabel leven voor zichzelf en zijn gezin en een veel betere start voor zijn kinderen dan hijzelf had. Je zou denken dat Bharat, gezien het succes dat hij heeft behaald en de zekerheid die hij heeft gevonden, erover na zou denken om te stoppen met bedelen en te leven van zijn bezittingen. Maar ondanks het advies van zijn familie heeft hij niet zulke plannen en bedelt hij nog steeds.

Bron: Unilad

werknemer

Werknemer neemt op zeer onsmakelijke wijze wraak op werkgever

prank

Vaders vallen ten prooi aan “same shirt prank” tijdens de diploma-uitreiking van hun kinderen.