in

Politie identificeert man die aan marathonlopers tijdens race glazen met rum in plaats van water gaf

Beeld: Twitter @Arttey/ Pexels

De politie heeft een man geïdentificeerd die rum heeft gegoten in drankjes. De drankjes waren bestemd voor deelnemers van een marathon in Mexico-Stad. Op internet is een video te zien waarop een dronken man te zien is die zichzelf filmt terwijl hij de daad uitvoert.

Rum in plaatst van water

In de clip, die werd geüpload naar Twitter, laat de man zien dat hij een fles witte rum vasthoudt, voordat hij die over de bekers van de lopers giet. De man zegt in de video: “Ik ga er wat verdomde Matusalem [rum] in gieten, zodat ze kunnen pronken…” Hij merkt op dat de deelnemers “op hun best” zullen zijn tijdens de race en dat het evenement “het beste ter wereld” zal zijn.

Hoewel de lopers zeker op hun best zullen zijn. Kunnen wij ons niets ergers voorstellen dan halverwege de 42 kilometer te zijn en een mondvol sterke drank te krijgen. Volgens Mexico News Daily bevestigde Javier Hidalgo Ponce, directeur van het Instituut voor Sport van Mexico Stad, dat de dader door de autoriteiten was gevonden.

Niet geconsumeerd

Ponce bevestigde dat gelukkig geen enkele loper de drankjes had geconsumeerd, omdat de medewerkers van het hydratatie station hadden begrepen dat er geen hydratatie zou plaatsvinden. Op typisch dronken wijze had de man in de vroege ochtenduren geprobeerd drankjes te prikken nadat hij een nachtclub had verlaten na een avondje stappen.

Aangezien de drankjes zich op het 20-kilometerpunt bevonden, had de consumptie van pure alcohol dodelijk kunnen zijn. Ponce zei: “We classificeren dit incident als vergiftiging.” Hij bevestigde ook dat de naam van de dader is doorgegeven aan het bureau van de procureur-generaal van Mexico-Stad en dat het aan hen is om hem te vervolgen. De directeur gaf de schuld van het incident aan het bureau van de burgemeester van Mexico-Stad, die nachtclubs zo laat open liet blijven. Meer dan 19.000 lopers deden mee aan het evenement en (hopelijk) was de meerderheid niet dronken.

Bron: Ladbible

Beeld: Twitter @Arttey

Vrouw die haar huis 3,5 maanden te vroeg met kerstverlichting versiert verdedigt haar keuze

Vrouw die haar huis 3,5 maanden te vroeg met kerstverlichting versiert verdedigt haar keuze

Ongelooflijke lichaamsaanpassingen van Guinness World Records