in

Passagiers urenlang vast in Euro tunnel: “het was als een horror film”

Beeld: Twitter @Underemployed

Passagiers van de Euro tunnel hebben gesproken over ‘een volledige uitroeiing’, nadat ze werden gedwongen een trein te evacueren. Deze is hoogstwaarschijnlijk onder het kanaal gestrand.

Horro film

De reizigers werden na instructies verteld dat zij via een diensttunnel, de 50 km lange tunnel onder de zee konden verlaten. Maar voor Sarah Fellows, uit Birmingham, betekende de vertraging dat haar terugreis van een familievakantie in Frankrijk 18 uur zou duren. Ze deed haar verhaal bij de pers: “De diensttunnel was angstaanjagend. Het was als een horror film. “Je liep gewoon de afgrond in zonder te weten wat er gebeurde. We moesten allemaal onder de zee blijven in deze grote rij. Er was een vrouw aan het huilen in de tunnel, een andere vrouw had een paniekaanval die alleen reisde. Ze verwachtten dat echt oudere mensen anderhalve kilometer door het midden van een tunnel onder de zee zouden lopen.” “Het was als een bloedbad toen we in Folkestone aankwamen, omdat ze zich niet echt hadden voorbereid op onze komst.”

Een andere passagier vertelde: “We kwamen op de oversteek aan om 15.50, en ongeveer na 10 minuten gingen de lichten uit en stopte de trein. We kregen te horen dat ze een probleem met de wielen moesten onderzoeken. Het duurde ongeveer anderhalf uur en uiteraard was er niets vinden. Het gebeurde opnieuw en we wachtten nog een paar uur om te besluiten dat ze geen probleem konden zien, maar de trein naar een andere trein moesten evacueren. Na verder wachten verlieten we de trein door de nood verbindingstunnel naar de diensttunnel. Uiteindelijk kwamen we zes uur na het instappen in Folkestone aan.” In een video die gedeeld werd op Twitter is te zien hoe de passagiers de lange weg door de tunnel maakten.

Alarm

De reden van het incident is inmiddels achterhaald. Eurotunnel Le Shuttle maakte aanvankelijk op Twitter bekend dat de trein kapot was; een woordvoerder vertelde de BBC vervolgens dat de trein niet kapot was gegaan, maar dat het alarm van de trein was afgegaan en dat dit moest worden onderzocht. Over een compensatie heeft de organisatie nog niet gesproken. Hoewel enkele passagiers in paniek raakten hebben er zich geen andere calamiteiten voorgedaan.

Bron: Ladbible

Beeld: Twitter @Underemployed

Vrouw stormt McDonald's binnen en propt hamburgers in haar bh

Vrouw stormt McDonald’s binnen en propt hamburgers tussen haar ‘meloenen’

Schoonheidstrend laat mensen nepwimpers zetten in de neusgaten

Schoonheidstrend laat mensen nepwimpers zetten in de neusgaten