in

WTFWTF

Moeder woedend: trans-dochter afgewezen van meisjes school

Beeld: Facebook@7NEWS Brisbane

Een Australische moeder heeft een klacht ingediend bij de Mensenrechtencommissie. Een meisjesschool in Brisbane heeft namelijk de inschrijvingsaanvraag van haar trans-dochter afgewezen.

Trans-dochter

Emma Jensen lanceerde de discriminatiestrijd tegen Brisbane’s Carinity Education Southside nadat haar biologische dochter Rylee, 13, was aangenomen op de school. Maar haar 12-jarige trans-dochter Harley, werd helaas niet aangenomen. Moeder Emma richtte zich na de afwijzing op de Commissie voor mensenrechten. Ze gaf aan dat de toelating van haar dochter Harley niet beoordeeld zou worden op haar biologische geslacht. Toch werd er bij de afwijzing uitdrukkelijk bij gezegd dat dit niet aan haar geslacht zou hebben gelegen, verklaard Emma aan een Australische nieuwszender.

Depressief en teruggetrokken

Erin Oostenbroek die als sociaal werker met het gezin werkt, geeft toe dat de manier van afwijzing een noemenswaardige impact maakt op Harley die in een kwetsbare tijd van haar leven zit. Het is onredelijk volgens haar dat de 12-jarige zoiets moest doorstaan. Ook benoemd zij veranderingen in het gedrag van Harley, die kenbaar werden na de afwijzing. 

Naar haar zeggen raakte de tiener depressief en trok zich terug. De school gaf achteraf een verklaring waarin zij zeggen dat Harley simpelweg niet voldoet aan de eisen die de school hanteert. Bovendien, geven zij aan dat er meerdere transgender kinderen al op de school staan ingeschreven.

Bron: Ladbible

Beeld: Facebook @ 7NEWS Brisbane

Stel huurt paaldansers in voor hun gender reveal feest

Netflix’s ‘End of the Road’-trailer is een echt nachtmerrieachtige roadtrip