in

WTFWTF

Moeder vindt dat kleuterjuf iets op het lichaam van haar zoon heeft geschreven met een stift

kleuterjuf
Beeld: Facebook

Heather was geschokt toen ze na een lange dag de luier van haar tweejarige zoontje verschoonde en ontdekte dat er iets op zijn buikje was gekrabbeld. Het bleek het werk van de kleuterjuf te zijn, gedaan met een zwarte stift, en er stond duidelijk de zin: “Mam, ik heb geen luiers meer.”

Kleuterjuf schrijft op lichaam van kind

Vol van woede deelde Heather haar frustratie op Facebook en liet ze de afbeelding zien, waarbij ze de mening van gebruikers vroeg. Ze was onzeker over haar gevoelens en vroeg zich af of ze terecht boos was of misschien overdreven reageerde. Als moeder van twee kinderen legde ze uit dat de juffen dagelijks briefjes in de lunchbox van de kinderen stoppen, waarin staat in welke stemming haar zoontjes waren, wanneer hun luiers werden verschoond en of ze meer luiers nodig hebben. Heather erkende dat ze soms door haar drukke leven als alleenstaande moeder met een fulltime baan vergeet deze briefjes te lezen. In plaats van op een andere manier met haar te communiceren, koos de juf ervoor om een opvallende boodschap op het lichaam van het kind te schrijven als herinnering: “Mam, ik heb geen luiers meer, lees mijn briefje.”

Heather gaf aan dat ze het op prijs had gesteld als de juf haar simpelweg had aangesproken over de situatie toen ze de kinderen ophaalde. Het verwijderen van de geschreven tekst bleek ook niet gemakkelijk en dat frustreerde haar verder. Ze onthulde dat dit niet de eerste keer was dat zoiets was gebeurd; enkele maanden geleden was het ook al eens voorgevallen.

Negatieve opmerkingen

Na haar bericht ontving Heather negatieve opmerkingen van andere moeders, die haar beschuldigden van nalatig ouderschap. In reactie hierop verdedigde ze zich door te zeggen dat ze het briefje had gemist en dat de oplossing van de juf om op het lichaam van haar zoon te schrijven ongepast was. Ze voelde zich onbegrepen omdat ze geen enkele vorm van communicatie had ontvangen voordat dit gebeurde.

In zo’n situatie zou een begripvolle en communicatieve aanpak van beide kanten ideaal zijn geweest. De juf had Heather kunnen benaderen met een vriendelijke herinnering, terwijl Heather meer oplettend had kunnen zijn met betrekking tot de communicatie op school. Het is begrijpelijk dat emoties hoog kunnen oplopen in dergelijke gevallen, maar open en respectvolle communicatie is essentieel om misverstanden te voorkomen en problemen op een constructieve manier op te lossen.

Bron: Curioctopus

miljonair

Deze voormalige straatarme onthult hoe hij erin slaagde om miljonair te worden in Dubai

kledingkeuzes

23-jarige moeder wordt bekritiseerd om haar kledingkeuzes