in

Man laat schokkende gevolgen zien van zijn poging om het wereldrecord langste ononderbroken zwemtocht te verbreken

zwemtocht
Beeld: Instagram @rossedgley

Avonturier Ross Edgley heeft de schokkende gevolgen laten zien van zijn poging om het wereldrecord langste ononderbroken zwemtocht in een meer te verbreken.

Wereldrecord langste ononderbroken zwemtocht

Edgley, uit Lincolnshire, had gehoopt deze week 171 km non-stop te zwemmen in het Trasimeense Meer, vlakbij Perugia, in Italië. Voor het evenement zei hij: “Ik ben opgewonden, wereldrecordpoging nummer twee en negen maanden sinds ik het ziekenhuis verliet. “Dit wordt officieel de langste open water zwemtocht zonder hulp in de geschiedenis. En alles wordt gedaan in naam van het behoud van de oceanen, terwijl we afmaken wat we begonnen zijn in Loch Ness, Schotland.”

Zijn poging werd echter afgebroken vanwege de ‘barre omstandigheden’ die veel problemen veroorzaakten. Waaronder een risico op nierschade, omdat het water 33 graden werd terwijl het gebied werd geteisterd door een hittegolf. In een post op Instagram bedankte Edgley zijn fans voor hun steun, voordat hij schreef: “Snelle update: het Trasimenomeer was geweldig. Maar helaas met deze ‘Cerberus’ hittegolf (om CNN nieuws te citeren) die Italië deze week naar verwachting zal treffen, betekende dit dat de temperaturen op sommige plaatsen een record van 48°C dreigden te bereiken (watertemperatuur van 33°C in delen). Wat betekende dat de zwempoging moest worden onder behoorlijk brute omstandigheden!

Avontuur

“Dat gezegd hebbende, we hebben het geprobeerd en het team was geweldig. Maar het avontuur werd rond de 70 km afgebroken vanwege een hitteberoerte en zorgen over uitdroging en nierschade! We gaan uitrusten en pizza eten, maar ik wilde jullie (nogmaals) HEEL VEEL BEDANKT zeggen.” Naast het bericht deelde Edgley een paar kiekjes van zijn ongelooflijk gerimpelde huid door de tijd in het water. En ik zal niet liegen, ik verloor bijna mijn lunch door ernaar te kijken.

Zijn post viel op bij mede-avonturier Bear Grylls, die hem vertelde: “Rust uit maatje… wat een inspanning.” Dat kun je wel zeggen. Dit is niet de eerste keer dat Edgley zo’n poging onderneemt. Vorig jaar zwom hij maar liefst 59 uur (of 79 km) rond het, nog koudere, Loch Ness voordat hij op medische gronden van de uitdaging werd gehaald. Edgley belandde in het ziekenhuis nadat hij onderkoeling, nierfalen en cellulitis had gekregen door uitslag van zijn wetsuit. Hij had er echter geen spijt van en vertelde BBC Breakfast: “Ik weet dat het er wreed uitzag. Maar het was een goede manier om 50 uur door te brengen.” Liever jij dan ik, vriend. Het is niet bekend of Edgley voor de derde keer geluk zal proberen met de uitdaging, maar zijn bericht van vandaag onthulde wel dat er ‘meer updates zullen volgen’.

Bron: Ladbible

audi-rijders

Audi-rijders komen er nu pas achter dat er een verborgen apparaat in hun auto zit

verpestte

Man doet DNA-test en verpestte 33-jarig huwelijk van ouders