Oli London heeft een lange weg afgelegd van de ‘depressieve’ influencer die de wereld in 2018 vertelde dat hij zich identificeerde als een Koreaanse vrouw.
Identificeren als Koreaanse vrouw
Destijds had de ’transraciale’ 33-jarige 64.000 euro uitgegeven om te proberen er Koreaans uit te zien. Iets meer dan een zesde van de 300.000 euro aan ‘schadelijke verminkingen’ die hij zichzelf zou aandoen in zijn streven naar ‘validatie’. In een paar jaar tijd ging de influencer met miljoenen volgers op TikTok en Instagram onder het mes en liet 32 ingrepen uitvoeren. Waaronder een neus- en kin operatie en het afscheren van zijn jukbeenderen.
Gedurende die tijd fluctueerde Oli’s geslacht, seksualiteit en raciale identiteit wild van biseksueel tot transgender tot transgendered Koreaanse vrouwen. Maar in 2022 knapte er iets in hem. Hij vertelde MailOnline: ‘Ik realiseerde me plotseling, hoe meer operaties ik heb, hoe ongelukkiger ik ben. Ik bracht uren in de kerk door met bidden om duidelijkheid. En toen besefte ik dat ik een fout had gemaakt. “Het was een kwestie van mezelf verder verminken of stoppen en proberen terug te keren naar de oude ik.
Detransitie naar man
Nu, een jaar na zijn detransitie naar een man, is Oli een verrassende nieuwe stem geworden in het culturele debat over genderidentiteit en herschikkingsoperaties. En heeft hij een nieuw boek geschreven over zijn reis door zijn eigen geslacht. Na de aankondiging van zijn detransitie zegt Oli uit alle hoeken steun en kritiek te hebben gekregen. Hij legt uit: ‘Veel mensen waren erg aardig voor me, de conservatieven en christenen. De transactivisten waren walgelijk en gemeen tegen me, wat ze zeiden was afschuwelijk.
Ik ben het doelwit geweest van haatcampagnes, ze proberen mijn boek te annuleren en sturen me doodsbedreigingen, zeggen dat ik gestenigd moet worden. Het is allemaal omdat ik heb gezegd dat kinderen niet moeten worden getransformeerd en dat vrouwen veilige ruimten moeten hebben – hoe is dat controversieel.
Bron: Dailymail