in

Man die 93 dagen op de bodem van de Atlantische Oceaan doorbracht, zegt dat hij nu ’10 jaar jonger’ is

Atlantische oceaan
Beeld: Instagram @DrDeepSea

Een man die 100 dagen op de bodem van de Atlantische Oceaan heeft doorgebracht, zegt dat hij zich veel jonger voelt. En dat er daarvoor een goede wetenschappelijke reden voor is.

Bodem Atlantische Oceaan

Joe Dituri, ook wel bekend als Dr. Deep Sea, heeft het record verbroken voor het aantal dagen dat hij onder water heeft geleefd als onderdeel van een test naar wat een dergelijke omgeving doet met het menselijk lichaam. Hoewel het onderzoek deels is gedaan om ‘nieuwe manieren te vinden om het zeemilieu nieuw leven in te blazen’. Is het ook een geweldige kans om de biologie van de professor aan de Universiteit van Zuid-Florida te bestuderen. Hij heeft nog een tijdje te gaan en de afgelopen 93 dagen heeft hij in een 100 vierkante meter grote pod geleefd die zich 30 meter onder het oppervlak van de Atlantische Oceaan bevindt.

Dituri is daar niet alleen geweest, want hij kreeg bezoek van andere wetenschappers en zelfs familieleden die naar beneden konden duiken om te kijken hoe het met hem ging, maar een van de geweldige neveneffecten van het leven daar beneden is dat hij zegt dat hij er ’10 jaar jonger’ door is geworden. Dat is niet zomaar een terloopse opmerking over hoe fijn het kan zijn om 100 dagen onder water te zijn, er is een echte medische reden waarom hij zich zoveel beter voelt. Hier is het wetenschappelijke gedeelte: aan het einde van onze chromosomen zitten dingen die telomeren heten en die helpen voorkomen dat je DNA-strengen beschadigd raken, maar hoe ouder je wordt, hoe korter de telomeren worden.

Beeld: YouTube @Dr. Deep Sea

Verouderingsproces

Dit maakt allemaal deel uit van het verouderingsproces, maar er zijn ontwikkelingen op het gebied van veroudering die suggereren dat het doorbrengen van tijd in een zuurstofkamer onder druk, zoals het soort waar Dituri bijna 100 dagen in heeft geleefd, de telomeren weer kan verlengen. Hij leefde in wat in wezen een hyperbare kamer is. Dit is de omgeving waarin de telomeren van een persoon in medische onderzoeken zijn verlengd. Dat is waarschijnlijk de reden waarom hij zich jonger voelt, samen met een aantal andere gezondheidsvoordelen die hij geniet sinds hij onder de zee leeft.

Zijn metabolisme is gestimuleerd, dus hij is slanker geworden en ook zijn stamcellen zijn aanzienlijk toegenomen. Het is dus echt positief gezondheidsnieuws voor Dr. Deep Sea en misschien kunnen mensen in de toekomst een paar weken in een onderwaterkamer verblijven als antiverouderingsbehandeling. Het vorige record om onder water te leven, dat hij verpletterde, stond op 73 dagen en werd gevestigd in 2014. Terwijl hij daar beneden is om deel te nemen aan experimenten, is hij zelf misschien wel het meest waardevolle experiment van allemaal.

Bron: Ladbible

lang leven

108-jarige vrouw zegt dat het geheim van een lang leven het hebben van honden was en geen kinderen

Moeder heeft een hekel aan eigen dochter: 'Ze is mooier en schattiger dan haar!'

Moeder heeft een hekel aan eigen dochter: ‘Ze is mooier en schattiger dan haar!’