in

10 lifehacks om geld te besparen en de maand door te komen

Beeld: Pixabay

Het is altijd lastig als je halverwege de maand al helemaal door je geld heen zit, en de rest van de maand langzaam voorbij kruipt. Dus daarom hebben wij hieronder 10 lifehacks om geld te besparen.

Check hieronder 10 lifehacks om geld te besparen:

Met deze 10 lifehacks voor als het even niet meezit, kun je zeker wat geld besparen en de rest van de maand rustig door ademen. Naast budgetteren en weten waar je shopt, is het ook belangrijk om te weten dat jouw waarde niet afhangt van de hoeveelheid geld in jouw portemonnee!

1.

Gebruik in plaats van een blok zeep, body wash en een loofah of washandje. Het gebruik van sponzen zorgt voor extra schuim, waardoor je minder van het product gebruikt.

2.

Maak categorieën van je kleding. Bij categorie 1 zitten kleren die je alleen thuis draagt. Categorie 2 heeft kleren voor bijvoorbeeld het werk of uitgaan. De kleren voor het uitgaan dienen na het thuiskomen direct verwisseld te worden met de “thuiskleren” zodat ze een heel stuk langer als nieuw blijven.

3.

Gebruik je menstruatie producten, dan kunnen deze de maandelijkse uitgaven ook behoorlijk laten oplopen. Om te besparen kun je herbruikbare maandverband gebruiken of de zogenaamde ‘menstruatie cups’.

4.

Bespaar op gas en stroom: laat de verwarming of airco’s uit in ruimtes waar je geen gebruik van maakt.

white and black electric fireplace
Beeld: Unsplash

5.

Voeg gedroogde bonen toe aan je dieet. Gedroogde bonen zijn enorm voedzaam en kosten niet veel. Leer ze bereiden door bijvoorbeeld op Google-recepten te zoeken.

6.

Zijn ze aanwezig in jouw buurt, dan zijn de etnische winkeltjes the place to be voor super goedkope producten die vaak ook verser zijn.

7.

Ben je aan het bezuinigen maar weet je niet wat je nu moet koken? Op Supercook.com kun je terecht voor een handige recepten generator, die je helpt wat op tafel te zetten met een de producten die je in huis hebt.

8.

Ga wat vaker gratis dingen doen. Een wandeling, naar de bieb of het park hoeft vaak niets extra’s te kosten.

9.

Kijk in tweedehands winkeltjes voor bijvoorbeeld leuke en betaalbare kleding en accessoires. Ook is dit de plek waar vaak vintage servies en elektronica voor een redelijke prijs gevonden kan worden.

10.

Ga je dan toch boodschappen doen voor het avondeten, de meeste supermarkten met een vleesafdeling hebben vaak ook rotisserie kippen. Deze zijn vaak iets goedkoper dan de rauwe kip en je kunt er eindeloos veel gerechten mee maken en bouillon van de botten!

gratis Geroosterde Kip Stockfoto
Beeld: Pexels

Bron: Boredpanda

Beeld: Unsplash & Pexels

Automobiliste op snelweg is bezig met gsm en veroorzaakt verkeersongeluk

Deze vrouw heeft de grootste zitkussen ter wereld