in

Hotels slaan alarm: ‘Feestende jongeren misbruiken kamers als clubs’

Ondertussen is de coronacrisis al een tijdje aan de gang en voor de gemiste feestjes hebben jongeren wel een oplossing: hotelkamers boeken.

Voor niemand is deze periode aangenaam en het lijkt alsof de studenten er het hardst van afzien. Zij krijgen online-colleges, missen feestjes en hebben heel de zomer thuis kunnen zitten. Zo is afgelopen weken een nieuwe trend ontstaan. Als jongeren niet naar de club kunnen, maken ze er zelf wel eentje door hotelkamers te boeken voor hun feestjes! Meer dan ooit schakelde hoteluitbaters de politie in voor escalaties van incidenten. Volgens de nieuwe trend boekt een volwassene een kamer in een hotel en kwamen er meerdere jongeren om daar de boel op stelten te zetten.

People Toasting Wine Glasses

“Normaal gaan die jongens ergens bij elkaar zitten in een café of bar, maar dat kan nu niet meer. Thuis is ook geen mogelijkheid, omdat hun ouders er zijn. Dus wijken ze uit naar hotels.” Laat een woordvoerder van de politie weten. “We hebben continu met feestende jongeren te maken, we zien dat het aantal jongeren in alle hotels is toegenomen, nu hotelkamers betaalbaarder zijn geworden.”

Klinkt het bij de manager van het Van der Valk-hotel Amsterdam. Ook laat hij weten dat hij de klanten moeilijk kan weigeren, maar dat ze daardoor wel strengere maatregelen hebben aangenomen. Bij binnenkomst van hotel Simons worden de huisregels meteen uitgelegd door het personeel. Lachgas, roken en drugsgebruik zijn ten strengste verboden en als ze die regel toch niet kunnen na leven worden ze per direct het hotel uitgezet. Onlangs liep het nog helemaal uit de hand in het hotel. Twee nachtportiers werden mishandeld na dat ze toegang weigerden aan jongeren met lachgas. De portiers werden per direct naar het ziekenhuis gevoerd, een van hun had een gebroken kaak.

Bron: RTL

Seriemoordenaar Dexter keert terug in bloedstollende nieuwe serie!

Arjan Lubach maakt Lange Frans af: “Kom terug van je fabeltjesvakantie”