in

Dit zijn een van de oudste social media influencers

Dit zijn een van de oudste social media influencers
Beeld: Instagram @aljazeerenglish

Momenteel leven we in een tijdperk waarbij sociale media kanalen niet meer weg te denken zijn. In het verlengde hiervan zijn er social media influencers. Deze influencers zijn in de meeste gevallen dames en heren die relatief jong zijn. Maar in Zuid-Korea is er een groep influencers die op deze regel een uitzondering is. Sterker nog: het is een groep bestaande uit mannen die al op leeftijd zijn.

Oudste social media influencers

Zoals eerder aangegeven zijn deze influencers stukken ouder. Ze hebben zelfs een mooie naam bedacht voor de groep en dat is “The Ahjussis” en dit betekent letterlijk de “Ooms”. In Zuid-Korea hebben ze een groot aantal volgers en ze zijn enorm populair. Toch is er een belangrijk aspect wat de groep zo speciaal maakt. Zuid-Korea heeft namelijk te maken met een bevolking die in rap tempo vergrijsd. In Zuid-Korea is het een vaststaand gegeven dat oud worden best wel een uitdaging kan zijn. Maar deze groep wijst dat het tegendeel waar is. Op verschillende social media kanalen zijn ze te vinden. Denk hierbij aan verschillende kanalen zoals Instagram, TikTok en YouTube.

Vaardige influencers op leeftijd

De groep oudste influencers wordt ook wel aangeduid als de “zilver generatie”. Los van dat ze razendpopulair zijn, zijn ze ook nog vaardig. Zo gaf eentje aan dat hij in staat is om verschillende video’s te maken en dat hij ze ook zelf kan bewerken. De influencers laten zien dat je niet per se jong hoef te zijn om op social media een groot aantal volgers te hebben. De verschillende video’s die deze groep mannen maakt leggen de nadruk onder andere op fashion en feesten. Deze mannen behoren zonder meer tot een groep die veel aandacht trekt in Zuid-Korea. Het mag duidelijk dat het voor elke heer een droom is om op zijn oude dagen zo fit en modieus eruit te zien.

Bron & Beeld: Instagram @aljazeerenglish

Studenten binden leraren vast aan boom en slaan hen voor het geven van ‘slechte cijfers’

Vreemden die hun dubbelganger hebben ontmoet en veel vragen hebben