in

Dit zijn de enige twee slaaphoudingen die een expert adviseert

slaaphoudingen
Beeld: TikTok & Pexels

De ‘dromer’ en de ‘soldaat’ zijn twee slaaphoudingen die worden aanbevolen door James Leinhardt, oprichter van Levitex – een kussen- en matrassenmerk. Het matrassenmerk richt zich op de gezondheid van de wervelkolom.

Slaaphoudingen die een expert adviseert

Rugpijn is een groeiend probleem voor veel mensen. Banen waarbij we elke dag urenlang voorovergebogen achter een computer zitten, zijn niet bepaald bevorderlijk voor onze ruggengraat. Het lijkt er echter op dat er nog een andere factor is om onze wervelkolom zo gezond mogelijk te houden en een aantal van de problemen die ons kunnen treffen te voorkomen. Dat is de positie waarin we slapen. Natuurlijk is er geen manier om rekening te houden met hoe je houding kan veranderen tijdens het slapen, maar beginnen in de juiste houding kan een grote invloed hebben op je wervelkolom. Leinhardt heeft meer dan tien jaar gewerkt met mensen met kritieke verwondingen en chronisch zieken om hun slaapkwaliteit te verbeteren.

@levitex The best sleeping positions, featuring Bruce Spinesteen! #sleepingposition #optimisedsleep #bestsleepingposition #bruce ♬ original sound – Levitex

Soldaat en de dromer

Wat zijn nu precies de ‘soldaat’ en de ‘dromer’? Laten we beginnen met de ‘dromer’. Dit lijkt een beetje op de foetushouding. Je ligt op je zij met je knieën iets omhoog en je armen voor je. Het ziet er allemaal heel knus uit. Als extra optie kun je ook een kussen tussen je knieën leggen voor extra steun. Deze houding heeft de minste spanning op de ruggengraat, legt Leinhardt uit.

De tweede positie is de ‘soldaat’. Dit is eigenlijk gewoon direct op je rug liggen. Het is een goede positie voor je wervelkolom omdat het je gewicht gelijkmatig verdeelt. Leinhardt zei: “Als je op je rug ligt, wordt je ruggengraat onmiddellijk ondersteund door de matras en heb je de meest gelijkmatige verdeling van je lichaamsgewicht. “Als je een kussen onder je knieën legt, zul je merken dat je je bekken iets kantelt en dat een groter deel van je rug nu het bed raakt. Het wordt beter ondersteund.”

Deze posities zijn allebei goed voor het verzorgen van je wervelkolom. Leinhardt raadt echter af om op je buik te slapen, tenzij je een aandoening hebt waarbij dat nodig is. Er zijn een heleboel verschillende slaaphoudingen, maar de ‘dromer’ en de ‘solider’ zijn de enige die Leinhardt aanbeveelt als goed voor je wervelkolom. Zorg er wel voor dat je in deze houdingen kunt slapen!

Bron: Unilad

draaien

Man die $2 miljoen per jaar uitgeeft om zijn biologische leeftijd terug te draaien, legt uit waarom hij elke dag meer dan 100 pillen slikt

medewerkers

Medewerkers slaan man in elkaar die van hen probeerde te stelen en worden ‘aangeklaagd voor mishandeling’