in

Deze opvallende stoel zorgt voor heel veel verwarring op TikTok

opvallende stoel

Een verbazingwekkende stoel gaat viraal op TikTok, met bijna 50 miljoen views. Het zorgt voor verwarring en intrige bij sociale mediagebruikers.

Opvallende stoel

Een fascinerende TikTok-video heeft al 49 miljoen views verzameld. In de video zien we een verklede vrouw die op een vreemde stoel verschillende posities aanneemt die niet bepaald comfortabel lijken. Vanwege de unieke vorm is het lastig te zeggen of het überhaupt wel een stoel genoemd kan worden. Zodra je het ziet, begrijp je precies wat we bedoelen.

De opvallende stoel is ontworpen door de Zweedse kunstenares Anna Uddenberg. En het maakte deel uit van een kunstinstallatie in de Meredith Rosen Gallery in New York. Het werk werd tentoongesteld van maart tot april 2023. Het werk van Uddenberg verkent de relatie tussen het menselijk lichaam, het bewustzijn en technologie, zoals vermeld in een persbericht. Ze liet zich inspireren door “het bedwelmende kader van onze steeds meer geautomatiseerde omgeving.” En vervormde dit tot “geseksualiseerde pseudo-functionele sculpturen”.

@breakfastbyanna “Continental Breakfast” installation by Anna Uddenberg (2023) #fypシ #fyp #art #viral ♬ Transgender – Crystal Castles

Continental Breakfast

Volgens de kunstenares, vergelijkbaar met een BDSM-overeenkomst, wordt het lichaam willig ondersteund, verleid en uiteindelijk als waardeloos beschouwd, allemaal terwijl het zichtbaar is voor publieke consumptie. Met deze vergelijking stelt Uddenberg de vraag in hoeverre we ons vrijwillig laten verleiden door algoritmen in een wereld die steeds meer wordt aangestuurd door data.

Het kunstwerk kreeg de naam ‘Continental Breakfast’ en combineert elementen van vliegtuigstoelen, hoteldesign en ziekenhuisarchitectuur. De sculptuur straalt een hyperfunctionaliteit uit die niet bedoeld is voor menselijk gebruik.

De kunstinstallatie zorgt voor veel verwarring onder sociale mediagebruikers. In de commentaren schrijft iemand: “Ligt het aan mij, of weet iemand waar dit voor dient?” Een ander vraagt zich af: “Wat gebeurt hier alsjeblieft?” Nog een ander lacht en zegt: “Na vier keer kijken begrijp ik het nog steeds niet.” Eerlijk gezegd voelen wij ons ook nog steeds in de war door dit werk.

Bron: Zita

Barista in bikini

Barista veroorzaakt verontwaardiging door het dragen van een bikini tijdens het werk

begrafenisondernemer

Begrafenisondernemer beweert dat zijn partner en vader er samen vandoor gingen nadat hij ontdekte dat ze intiem waren