in

Britse onderzoeker eet samen met hongerige roedel wolven

leven met wolven

Een wilde video toont een Britse onderzoeker die samen met een hongerige roedel wolven eet. Shaun Ellis bestudeert al meer dan 20 jaar wolven in het wild en heeft als bijnaam de ‘Wolfman’.

Gefascineerd door wolven

Ellis was van jongs af aan gefascineerd door wolven en wilde een kijkje nemen in hun leven. Toen besloot hij uiteindelijk naar Nez Perce National Park in Idaho te gaan en met hen samen te leven. Nadat hij bij de plaatselijke stammen had geleefd, leerde hij steeds meer over de werkwijze van de dieren en het duurde acht maanden voordat ze hem als een van hen accepteerden.

Hun welkomstgebaar was een knabbel op de knie. Deel worden van de wolfpack betekende dat Ellis regelmatig rauw vlees met hen zou eten. “Om daar voor een kleine periode deel van uit te maken, krijg je dingen te zien die veel mensen niet zien,” vertelde hij CBS. “Iedereen ziet het stereotype wolf, maar ze zijn majestueus, een echt symbool van de natuur. “En als je bij hen bent, is het een van de laatste plaatsen op aarde waar mensen niet de baas zijn. En dat is soms een heerlijke plek om te zijn.”

Vertrouwen

Over het vertrouwen van de wolven zei Ellis: “Voor mij was dat nooit het geval. “Ik werk op een behoefte basis met deze jongens, omdat ik dat moet vanwege de lagere rang die ik heb. En elke dag moet ik die behoefte in stand houden, en ik neem niets voor lief. Het respect moet er zijn. “Ik wil dat ze voelen dat ik er ben om een job voor hen te doen, een functie, een dienst, als je wil.” Zolang de wolven weten dat je geen bedreiging voor hen bent, zullen ze je geen kwaad doen, zegt Ellis.

Het is belangrijk om hoe dan ook kalm te blijven. “Deze jongens werden in het beginstadium zeker door de inheemse bevolking geclassificeerd als leraar”, voegde hij eraan toe. “En ik denk dat dat hun connectie met ons is. “Ik denk dat ze ons nog steeds ontzettend veel te bieden hebben en nu ik die tijd met hen heb doorgebracht, hebben ze me ontzettend veel geleerd over mezelf, over de wereld waarin we leven, over wat deze wereld gaat worden. “En misschien zelfs een glimp van hoe ze kunnen helpen.” Ellis woonde 18 maanden bij de roedel en vond het aanvankelijk moeilijk om weer bij zijn eigen soort te leven.

Bron: Unilad

Huwelijksaanzoek verpest

Toerist ‘verpest’ huwelijksaanzoek: ‘Ze deed het expres’

Gender reveal

Gender reveal mislukt: “Zwangere vrouw vergeet dat haar partner kleurenblind is