in

Artsen waarschuwen om niet te plassen onder de douche

douche
Beeld: Pexels

Ik denk niet dat er iemand is die niet minstens één keer onder de douche heeft geplast – of ze de ballen hebben om het toe te geven is een ander verhaal. Maar het blijkt dat de gewoonte eigenlijk heel slecht voor je kan zijn, volgens artsen. Of het nu gaat om ‘water besparen’ of gewoon een beetje lui zijn, het lijdt geen twijfel dat veel mensen de douche gebruiken om een plasje te doen.

Plassen onder de douche

En hoewel het allemaal prima en dandy lijkt, zijn er een aantal redenen waarom je er waarschijnlijk mee moet stoppen. Urogynaecoloog Dr. Teresa Irwin waarschuwde haar volgers op TikTok voor deze gewoonte met de volgende woorden: “Je moet stoppen met plassen onder de douche.” “Je wilt het niet de hele tijd doen, want wat er gebeurt is dat elke keer als je het geluid van water hoort, je blaas wil plassen – omdat het gewend is om het geluid van water in de douche te horen,” legde ze uit.

“Dus telkens als je je handen wast of de afwas doet, gaat je blaas als het ware kwijlen omdat hij wil plassen.” Bekkenbodemtherapeut Dr. Alicia Jeffrey-Thomas zei hetzelfde in haar eigen video en benadrukte dat deze gewoonte later grote gevolgen kan hebben. Ze legde uit waarom we niet onder de douche moeten plassen: “Als je onder de douche plast of de kraan opendraait en vervolgens op het toilet gaat zitten om te plassen terwijl het water loopt, creëer je een associatie in je hersenen tussen het geluid van stromend water en moeten plassen. “Combineer dat met bekkenbodemdisfunctie, nu of later, en dat kan leiden tot lekkageproblemen als je buiten de douche stromend water hoort.

Anatomie

“Helaas zijn degenen onder ons die bij de geboorte als vrouw zijn toegewezen en die die anatomie hebben, niet ontworpen om staand te plassen… je bekkenbodem ontspant zich niet goed, wat betekent dat we onze blaas niet super goed legen.” Ze voegde er nog aan toe: “Probeer te plassen voordat je de douche of het water aanzet en als je aandrang krijgt terwijl je onder de douche staat, probeer het dan te negeren.”

Het is veilig om te zeggen dat de reacties op de onthulling sterk waren en veel mensen haastten zich om de gewoonte te verdedigen in de comments. Eén schreef: “Ik probeer gewoon water te besparen, zo diep is het niet.” Een ander vroeg: “Maar hoe zit het dan met al die keren dat we naar de wc gaan zonder stromend water? Zou dit niet iets moeten doen tegen de minder keren dat er water is?” Ondertussen zei een derde: “Ik ben een oceaanmeisje en ik heb mijn hele jeugd geplast tijdens het zwemmen en nu voel ik de drang elke keer als ik water aanraak. Ik kan er niet vanaf komen.” Ieder voor zich dan, denk ik. Maar je bent gewaarschuwd…

Bron: Ladbible

ongezond

Moeder haalt kind van school na briefje van leraar dat lunch ongezond was

bedroog

Vrouw onthult: “Ik kwam erachter dat mijn nieuwe echtgenoot me bedroog op de dag dat we op huwelijksreis zouden gaan”