Menu
in

Vrouw vindt $ 36k in een tweedehandse bank en mensen kunnen niet geloven wat ze met het geld heeft gedaan!

Beeld: YouTube @ WTHR

Je moet echt van geluk speken als je in deze moeilijke tijd geld over straat vindt of waar dan ook. En ja, deze vrouw uit Colton California had namelijk heel veel geluk, want zij vond onlangs in een tweedehandse bank wat zij online kocht 36.000,- Amerikaanse dollars.

Craigslist koopje

Vicky Umodu vond de tweedehandse bank oorspronkelijk als onderdeel van een set via Craigslist. Tijdens het scrollen tussen gratis items zag zij de meubels en dacht in eerste instantie dat het ging om een grap. In een interview met ABC 7 vertelde Vicky dat de aanbieder de bank, inclusief alles in de slaapkamer wilde weggeven. Na een telefoontje met de desbetreffende familie bleek het echter geen grap te zijn. De familie gaf de spullen van een overleden geliefde weg.

Als snel werd Omodu de nieuwe eigenaar van de twee banken en een stoel en deed een schokkende ontdekking toen ze de meubels in haar huis nader aan het bekijken was. Ze voelde een harde knobbel in een van de kussens en dacht aanvankelijk dat het een elektrisch warmtekussen kon zijn maar realiseerde zich dat er geen snoer aan verbonden zat. Toen ze eindelijk het “kussen” begon uit te pakken vond ze verschillende verpakte pakketjes met geld. De eerlijke vinder begon direct te gillen en riep haar zoon. “Dit is geld!” “Ik moet die man te bellen!”.

Barmhartige Samaritaan

Omodu belde de familie terug om het geld eerlijk terug te geven en zij gaven aan dat ze zelf ook andere zakken met geld gevonden hadden die verborgen waren in het huis van de overledene. Als reden dat zij het geld teruggaf zei Vicky het volgende: “God is aardig voor mij en mijn kinderen geweest, ze leven allemaal nog, ik heb drie prachtige kleinkinderen, dus wat kan ik ooit meer van God vragen?”.

Niet iedereen is er echter van overtuigd dat ze zo eerlijk gehandeld zouden hebben, als ze zo een groot geldbedrag in een tweedehands meubel zouden vinden. Op een Facebook-thread schreef een persoon: “Heb ik het mis als ik denk dat als ik het was, ik het aan niemand zou vertellen? Zelfs mijn huishouden niet.” Een ander echode: “Ik zou het aan niemand vertellen. Wat is er mis met haar.”

Een derde voegde toe: “Ik juich haar eerlijkheid zeker toe, maar zoals de wereld nu is, kan ik niet zeggen dat ik hetzelfde zou doen. We worstelen allemaal om te overleven en ik zou het als een zegen beschouwen. De familie wist er duidelijk niets van, dus in werkelijkheid hebben ze niets gemist. Ze gaven de bank van de man weg en het geld ging gewoon mee. Ze zouden nooit anders hebben geweten en ze hadden de dame een grotere beloning moeten geven dan zij hebben gedaan.”

Bron: Unilad

Beeld: YouTube

Leave a Reply

Mobiele versie afsluiten