in

Vrouw laat met ‘before en ‘after’ foto’s zien hoe nep social media kan zijn

Nep

Een vrouw op TikTok ging onlangs viraal met een video waarin ze anderen aanmoedigt om te beseffen hoe ‘nep’ foto’s op social media kunnen zijn.

Foto’s kunnen ook nep zijn

Holly Cockerill deelde een videomontage van verschillende foto’s om te laten zien hoe sommige foto’s die we op social media zien nep zijn. Bij elke foto plaatste ze een voor- en na foto, die liet zien hoe gemakkelijk de foto kon worden bewerkt om er totaal anders uit te zien.

Sommige transformaties waren schokkend, bij een aantal foto’s had Holly’s haar bijvoorbeeld een andere kleur of haar gezicht een andere vorm. Veel van de ‘na’-opnamen zijn gefotoshopt en geven Holly een volledig gezicht met soms zelf volledige make-up, terwijl de originele foto in werkelijkheid volledig make-upvrij is.” bHet bewijs dat social media nep is”, schreef Holly bij de video.

@hollycockerill Just another reminder about how fake social media is ✌🏽 #fyp #fake #instagramvsreality #beyourself #loveyourself #fakevsreal ♬ Praise God – Kanye West

Influencers

Holly uploadt regelmatig soortgelijke video’s op haar profiel om anderen te laten zien hoe eenvoudig het bewerken van sociale media kan zijn met bijvoorbeeld photoshop en filters.

“Ik ben schuldig aan het altijd scrollen op Instagram en het zien van ‘perfecte’ selfies met het perfecte leven, en daardoor voelde ik me zo slecht over mezelf. Ik bleef mezelf constant vergelijken.” Ze voegde eraan toe: “Jonge mensen kijken op naar influencers en willen zijn zoals zij of eruit zien. En als die influencers een app gebruiken die alles aan zichzelf verandert, dan vragen normale mensen zich af waarom ze er niet zo uit zien”.

Anderen op TikTok waren Holly dankbaar voor het plaatsen van de video en het benadrukken van d e boodschap dat niet alles wat we zien echt is. Een persoon merkte op: “Je help me echt om mezelf eraan te herinneren hoe ik er online uitzie. Bedankt, soms heb ik het echt nodig.” Terwijl een ander zei: “Hierdoor voel ik me zoveel beter over mezelf. Ik krijg er nooit genoeg van.” En een derde voegde eraan toe: “Ik vind het geweldig dat je dit naar de voorgrond brengt.” Ondertussen schreef een vierde: “Bedankt voor het plaatsen hiervan. Het is zo moeilijk om niet verstrikt te raken in het verlangen er precies zo uit te zien als die filters. Je bent zo mooi!” En een vijfde voegde eraan toe: “Pls stop nooit met deze video’s, ik hou zoveel van ze”

@hollycockerill People can fake it on videos too!! Be careful out here ladies 👀🤣 NEVER COMPARE ❤️ #fyp #fakevsreal #instagramvsreality #beyourself #nevercompare ♬ Praise God – Kanye West

Bron: Unilad

Beeld: TikTok @hollycockerill

Arm gebroken

Bodyguard breekt arm met potje armworstelen tijdens Livestream

26-jarige op zoek naar een baan waar er niet op uiterlijk gelet wordt!

26-jarige op zoek naar een baan waar er niet op uiterlijk gelet wordt!