in

LOLLOL

Vrouw doucht om de 10 dagen, dringt anderen aan hetzelfde te doen

Beeld: TikTok @ Aydan Jane

Douchen is natuurlijk een belangrijk onderdeel van persoonlijke hygiëne. En de meeste mensen douchen minstens één keer per dag, soms twee keer. En deze vrouw heeft online een debat aangewakkerd nadat ze had onthuld dat ze om de 10 dagen doucht. Maar zij vindt namelijk dat meer mensen minder moeten douchen.

Om de 10 dagen douchen

De voorhoede van de no-shower-beweging is TikTok-gebruiker Aydan Jane. Ze geeft aan dat ze niet vaak doucht, maar erin slaagt niet te ruiken of er vies uit te zien. In een video plaatste de 23-jarige het bijschrift: “Ik ben het levende bewijs dat je niet vaak hoeft te baden om er goed uit te zien en je goed te voelen.”

In een paar video’s heeft ze geprobeerd haar standpunt hierover te demystificeren, waarbij ze beweerde dat het geen invloed heeft op hoe ze ruikt, of de conditie van haar haar, hoewel ze wel zei dat het meer gekruld zou zijn als ze had gedoucht. Ze voegde er ook aan toe: “Ik zou zeggen dat het beter is voor het milieu als we minder douchen, omdat het water een kostbare hulpbron is.”

@aydan_jane

♬ i was all over her – salvia palth

“Menstruatie is niet vies”

Op de vraag of ze zelfs maar de douche zou vermijden tijdens haar menstruatie, zei ze – terecht -: “Je menstruatie maakt je niet vies. Menstruatie is niet vies.” “Ook belangrijk om op te merken dat de vagina zelfreinigend is, dus je hoeft hem niet schoon te maken, want hij reinigt zichzelf.”

Hoewel dit waar is, zijn sommige mensen niet blij met haar tweewekelijkse douchecyclus. Een persoon schreef: “Je hoeft het niet te doen, maar zelfs vaker dan 10 dagen afspoelen is beter voor je hygiëne, daar ben ik zeker van.” Een andere persoon schreef: “Ik ben het er niet mee eens. Ik doe dit alleen als ik depressief ben en geen motivatie heb.” Sommigen hebben haar strategie echter verdedigd, met als commentaar: “Ik zie letterlijk niet in waarom mensen hierom boos zijn. Deze video maakte me enorm blij. Dank je :)” Een ander zei: “10 dagen is niet lang tbh,” Op die laatste opmerking antwoordde de maker: “Volledig mee eens.”

@aydan_jane Replying to @grossbriela ♬ original sound – aydan

Bron: Unilad

Beeld: TikTok @ Aydan Jane

21-jarige Jenna wordt opgewonden van het leven als een hond

Deze oma haar laatste wens: een gigantische “aubergine” op haar graf