in

WTFWTF LOLLOL

’s Werelds langste vrouw zegt dat ze zes stoelen moet boeken om te vliegen

Langste vrouw

Bij de langste vrouw ter wereld moesten zes rijen stoelen worden verwijderd om met een vliegtuig te kunnen vliegen. Rumeysa Gelgi, uit Turkije, is 7ft 0,7ins lang en had tot vorig jaar nog nooit een vlucht genomen.

’s Werelds langste vrouw

Toen ze nog maar vier maanden oud was, werd bij Rumeysa een aandoening vastgesteld die het Weaver-syndroom heet. En het treft ongeveer 50 mensen in de wereld en veroorzaakt overmatige botgroei. Toen ze zes was, was ze 1 meter 80 lang en torende ze boven kinderen van haar leeftijd uit.

Door deze aandoening heeft ze een aantal gezondheidsproblemen ontwikkeld, waaronder een hartafwijking. Rumeysa heeft ook scoliose, die een kromming van de wervelkolom veroorzaakt en het haar erg moeilijk maakt om langere tijd te zitten. Waardoor reizen per vliegtuig bijna onmogelijk is. In een gesprek met 7News zei Rumeysa: “Ik heb staven en schroeven in mijn ruggengraat, dus ik kan niet langer dan twee of drie uur rechtop zitten.

Te veel druk op ruggengraat

“Ik ben langer dan 1,80 m, dus er staat veel druk op mijn ruggengraat. Ik wilde altijd al naar Amerika, om als webontwikkelaar in Silicon Valley te werken, maar Californië is 14 uur vliegen.” Maar haar droom werd werkelijkheid toen Turkish Airlines haar zes rijen stoelen liet reserveren zodat ze de hele weg kon liggen. “Het was de eerste keer dat dit om een commerciële reden werd gedaan”, zei Rumeysa. “Iedereen was zo vriendelijk. Ik kreeg wel wat blikken toegeworpen. Maar andere passagiers kwamen kijken of ik in orde was en ik heb echt van mijn vlucht genoten.”

Ze voegde eraan toe: “Ik begrijp dat mensen nieuwsgierig naar me zijn, maar zolang ze niet te lang staren is het goed.” Na haar reis bedankte Rumeysa de luchtvaartmaatschappij voor de ongelooflijke ervaring. In een post op haar Instagram-account zei ze: “Een vlekkeloze reis van begin tot eind. Er zijn zoveel mensen die ik moet bedanken… @turkishairlines ambtenaren en personeel, @igairport personeel, @airclinic team, al het cabinepersoneel, vooral onze cabin chief, @flysfo officieren en medisch team, douane politie en vele andere diensten die ik niet kan tellen. “Helaas heb ik echter niet de kans gehad om de namen te leren van veel mensen die mij met vriendelijkheid en toewijding hebben geholpen gedurende 13 uur in de lucht, in totaal 19 uur, en die de viering van de ‘eerste vlucht’ boven de wolken hebben georganiseerd.

Bron: LADbible

bruidsboeket gooien

Gooien van bruidsboeket loopt anders af dan verwacht: ‘Ik heb nooit goed kunnen mikken’

autorijlessen

Grootste nachtmerrie van iedereen tijdens autorijles wordt waar!