in

Moeder haalt kind van school na briefje van leraar dat lunch ongezond was

ongezond
Beeld: TikTok @peaveymegan

Een moeder besloot haar zoon van de kleuterschool te halen nadat ze ruzie had gekregen met leraren die zijn lunchpakket als ‘ongezond’ bestempelden.

Ongezond

Als je terugdenkt aan je kindertijd, dan waren lunchpakketten toch een van de leukste onderdelen van de schooldag? Het openritsen van die tas om te ontdekken welke schatten er die dag voor je waren uitgekozen en maar hopen dat er wat zoete of zoute hapjes in zaten om je er doorheen te helpen. Mama Megan uit de VS dacht dat ze voor een goede mix van snacks had gekozen toen ze haar driejarige zoon naar de kleuterschool stuurde, die ouders had gevraagd om hun kinderen gezonde snacks mee te geven.

In een post op TikTok zei Megan dat ze dingen had ingepakt zoals een ‘mueslireep, yoghurt [en] fruit’ voor haar zoon, maar ze had er ook een bakje Pringles ingegooid – iets wat ze niet als ‘ongezond’ beschouwde. Helaas was het personeel van de school het daar niet mee eens. Ze hadden rechtstreeks contact op kunnen nemen met de moeder, maar in plaats daarvan besloot de school haar mening kenbaar te maken door Megans zoon naar huis te sturen met een briefje op het bekertje Pringles dat Megan hem die ochtend had gegeven.

@peaveymegan #repost #momsoftiktok ♬ original sound – Megan PV

Gezonde keuzes

Er stond op: “Help ons alsjeblieft gezonde keuzes te maken op school.” De moeder was woedend over het briefje en zei: “Ze hebben mijn drie jaar oude kind aan de schandpaal genageld, ze hebben mij aan de schandpaal genageld door dat passief-agressief te schrijven.” Megan legde uit dat zij en haar man het eten thuis niet ‘labelen’ als ‘gezond en ongezond’ om te voorkomen dat hun kinderen problemen krijgen met eten, dus nam ze contact op met de school en vertelde ze de directeur dat ze ’teleurgesteld’ was over hoe de situatie was aangepakt. Volgens de school waren zij echter niet degenen die passief agressief waren.

Megan legde uit: “Ze zei dat het passief agressief van me was om hem Pringles te blijven sturen nadat ze hadden gedeeld dat ze gezonde snacks zouden sturen. Maar ik vond Pringles geen ongezonde snack.” De moeder beweerde dat ze geen verontschuldiging kreeg en in plaats daarvan te horen kreeg dat de school ‘niet langer een parttime plek [had]’ voor haar zoon tijdens het zomerprogramma van de school. Woedend besloot de moeder haar zoon helemaal van de school te halen. “Het voelde zo ongepast en respectloos,” zei ze. “Ik liep naar beneden en keek mijn zoon na, en dat was het. We zijn er klaar mee.” Nadat ze haar verhaal online had gedeeld, kreeg Megan veel steun van kijkers die vonden dat ze niet hoefde uit te leggen waarom ze ervoor koos om haar zoon met Pringles naar school te sturen.

Bron: Ladbible

dubbele

Man die ’s werelds eerste succesvolle gezichts- en dubbele handtransplantatie onderging vindt liefde

douche

Artsen waarschuwen om niet te plassen onder de douche