in

Man vertelt zijn vriendin dat ze zijn achternaam moet aannemen als ze getrouwd is

achternaam

Een man heeft online een debat ontketend nadat hij had verteld dat hij wil dat zijn vriendin zijn achternaam aanneemt als ze trouwen.

Achternaam aannemen

YouTube-sterren en podcasters Ethan Payne en Faith Kelly daten sinds 2021 en een jaar later verwelkomden ze samen hun eerste kind, een dochtertje. Sindsdien hebben ze hun podcast Growing Paynes uitgebracht, en een recent gespreksonderwerp is of Faith Ethans achternaam zal aannemen als ze trouwen. In een fragment van hun podcast dat nu viral is gegaan, legt Faith uit: “Ethan wil me niet ten huwelijk vragen omdat ik Kelly-Payne wil zijn.” Ethan reageert met woede: “Faith wil mijn naam niet aannemen en dat irriteert me.” Faith beweert vervolgens dat ze wel degelijk de naam van haar partner wil aannemen, maar ook haar achternaam wil behouden. “Ik wil mijn band met mijn familie niet verliezen,” legt de mama van één uit.

Ethan benadrukt dat ze haar familieband niet zou verliezen, maar wil toch dat ze gewoon zijn naam aanneemt. In een toelichting op zijn eigen redenering zegt Ethan – die ook een zevende deel uitmaakt van de YouTube-groep The Sidemen, samen met onder andere KSI – dat hij denkt ‘dat het zo hoort’ en dat Faith slechts ‘de helft van zijn vrouw’ zou zijn als ze zijn naam en haar eigen naam aanneemt. “Je bent het aan het flessen, dat is wat het is,” grapte hij verder. Hun gesprek heeft een enorme online discussie over het onderwerp ontketend, waarbij sommigen Ethan’s opmerkingen als een ‘rode vlag’ bestempelden. “Naaah, dat is een grote rode vlag. Ik had meer aan hem gedacht,” zei iemand op TikTok.

@screenshothq Ethan Payne and Faith Kelly's podcast 'Growing Paynes' has gone viral after the couple had a controversial conversation about the tradition of taking the husband's surname when getting married. Social media users have been debating whether Ethan's response was being hypocritical and even misogynistic, so we took to the streets of London to ask the public what they thought about the controversial clip and the tradition of women taking the husband's last name. Welcome back to On The Spot, where trending topics meet next generation voices 🌍 #ethanpayne #faithkelly #sidemen #growingpaynes #growingpaynespodcast #marriage #relationships ♬ Natural Emotions – Muspace Lofi

Rode vlag

“Grootste rode vlag ooit,” echode een ander, terwijl een derde persoon verder ging: “Dit is de helderste en grootste rode vlag die ik ooit heb gezien alsof er geen probleem zou moeten zijn cus ze neemt zijn naam ook zo.” Iemand anders voegde eraan toe: “Het is haar naam…. Ze neemt zijn naam erin op??? Ik begrijp zijn punt hier niet.” Ondertussen zei een ander dat Ethan haar ‘behandelde als een schoolkind’. Mensen kwamen Ethan echter verdedigen en zeiden dat ze zijn manier van denken begrepen. Eén persoon zei: “Ik voel waar hij vandaan komt.” “Het klinkt alsof ze al met één voet de deur uit wil. Je doet mee of niet,” schreef een tweede persoon. Een ander betoogde dat ‘je altijd de naam van je man moet aannemen’.

Een vierde vervolgde: “Wil een traditioneel huwelijk zonder de traditie. Je kunt deze sh*t niet verzinnen.” Maar Faith is niet de enige die haar meisjesnaam wil houden. In 2021 bevestigde het Deed Poll Office dat het aantal vrouwen die de naam van hun man naast de hunne zetten met 30 procent is gestegen ten opzichte van 2020. Dit is een groot verschil met 2016, toen bleek dat 90 procent van de vrouwen de naam van hun man aannamen om hun meisjesnaam te vervangen, aldus de Independent.

Bron: Ladbible

uur

Man die 264 uur lang niet sliep, had nog jaren last van verwoestende effecten

wijn

Passagier geschokt nadat echtpaar vroeg om geen wijn te drinken tijdens vlucht