in

Man bracht 100 uur door in ’s werelds goedkoopste land Oezbekistan waar bier en een maaltijd slechts €3 kosten

goedkoopste
Beeld: YouTube

Een toerist en vlogger heeft een reis gemaakt naar een van de goedkoopste landen ter wereld, waar hij heel weinig uitgaf. Hij gaf iets meer dan € 100 uit voor een verblijf van vijf dagen en slaagde erin om een biertje en een volledige maaltijd te krijgen voor slechts € 3.

Goedkoopste land

Het is misschien niet het eerste land waar je aan denkt voor een vakantie, en het ligt ver weg van het Verenigd Koninkrijk, maar deze reisblogger leek wel verliefd te worden op het Aziatische land Oezbekistan. Wees eerlijk, had je ons überhaupt iets over het land kunnen vertellen voordat je dit had gelezen?

Hopelijk kunnen we dan wat dingen over de Oezbeekse cultuur voor je ophelderen. De Texaanse reis YouTuber Drew Binsky heeft sinds 2012 elk land ter wereld bezocht op een constante reis, maar hij is vooral lovend over Oezbekistan. Hij beschreef het land als ‘historisch, vredig en mooi’ en merkte ook op dat het een van de goedkoopste plaatsen is waar hij ooit verbleef. Met de wisselkoers die betekent dat €100 gelijk is aan ongeveer 1,5 miljoen Soms – de lokale munteenheid – kosten de meeste transacties tienduizenden euro’s, maar dat komt neer op heel weinig. Drew en zijn vrouw waren vijf dagen in de steden Samarkand en Bukhara, en in het bijschrift bij zijn video schreef hij: “Oezbekistan is gewoon een magische plek, van binnen en van buiten, met een aantal van de meest verbluffende oude wonderen en lieve, nuchtere mensen die je gewoon laten glimlachen.”

Gevaar

Hij zei: “Als mensen horen over een land dat eindigt op ‘stan’ denken ze meestal aan gevaar. “Maar dit land is precies het tegenovergestelde.” In totaal kostte zijn eten, drinken en accommodatie slechts € 130. Dat was inclusief een hotel voor maar 27 pond, grote maaltijden voor 2,30 pond en biertjes voor ongeveer 1,50 pond. Hij kreeg een heerlijk sapje voor maar 30 p, en een zijden jurk – voor zijn vrouw – voor maar € 11.60. Drew ging verder: “De laatste 100 uur rondreizen in Oezbekistan met Deanna was alles wat we hoopten dat het zou zijn, en het is nu een van onze favoriete landen en culturen in de wereld.”

Op het gebied van veiligheid is het advies van de Britse overheid over Oezbekistan ook behoorlijk positief. Hoewel sommige misdrijven zoals zakkenrollerij en diefstal relatief vaak voorkomen, merkt het advies op dat ‘gewelddadige misdrijven tegen buitenlanders zeldzaam zijn’. “Je moet voorzichtig zijn en maatregelen nemen om je persoonlijke veiligheid te beschermen, zoals je zou doen bij een bezoek aan een Europees land,” staat in het advies. Er wordt geadviseerd om reizen naar bepaalde regio’s te vermijden, zoals de grens met Afghanistan en Kirgizië, de grens tussen Oezbekistan en Tadzjikistan en de Ferganavallei. Maar als je bij de grote steden zoals Samarkand blijft, zit je goed. Dus, iemand een groot weekend in Oezbekistan? Je kunt de volledige video van Drew hier bekijken.

Bron: Ladbible

steak

Vrouw die €43 miljoen won kreeg een steak diner aangeboden in plaats van haar winst

toyboy

83-jarige oma die scheidde van 37-jarige Egyptische toyboy wenste dat ze naar haar familie had geluisterd