in

Luchtvaartpassagier krijgt boete voor snacks in zijn bagage

Beeld: Unsplash

Er zijn veel redenen waarom je nooit eten in je rugzak mag vergeten. Maar de kans dat je door de overheid een exorbitante boete krijgt opgelegd, had nul moeten zijn. Een bepaalde vliegtuigpassagier leerde op de harde manier dat het in feite niet nul was op de luchthaven. En hij betaalde letterlijk ervoor!!

Boete

Als iemand je had verteld dat het moeilijk zou zijn om je eten mee te nemen op een vlucht, zou je ze dan hebben geloofd? Hoogstens was je misschien sceptisch, maar wat de bioveiligheidsmaatregelen van Australië betreft, is het niet toegestaan.

Vorige week kreeg een man een boete van AUD $ 2.664 ($ 1.846) nadat een speurhond op de luchthaven de geur van zijn half opgegeten McMeal had opgepikt toen hij van Bali, Indonesië, naar Noord-Australië vloog. Volgens Murray Watt, de pas beëdigde Australische minister van Landbouw, Visserij en Bosbouw, had de man ook een hamcroissant. Het hele ontbijt bleek een niet-aangegeven bioveiligheidsrisico en na inbeslagname werden ze getest op mond- en klauwzeer.

Beeld: Pixabay

In beslag genomen

Zijn hele ontbijt werd beschouwd als een niet-aangegeven bioveiligheidsrisico; nadat ze in beslag waren genomen. Ze zouden eerst worden getest op mond- en klauwzeer (MKZ) voordat ze werden vernietigd.

Murray zei over de situatie: “Dit wordt de duurste Maccas-maaltijd die deze passagier ooit heeft gehad. Deze boete is twee keer de kosten van een vliegticket naar Bali. Maar ik heb geen medelijden met mensen die ervoor kiezen om de strikte bioveiligheidsmaatregelen van Australië niet te gehoorzamen, en recente detecties laten zien dat je gepakt wordt.” De naam van de hond die het eten opsnoof was Zinta, die onlangs op de luchthaven aan het werk werd gezet als biosecurity-detectorhond.

Bron: Cookist

Beeld: Pixabay

Vrouw werd meerdere keren gereanimeerd na ‘geprikt’ te zijn tijdens avondje stappen

Man is betoverd van zijn 47 jaar oudere verloofde: "Ze doet mij aan mijn oma denken"

Man is betoverd van zijn 47 jaar oudere verloofde: “Ze doet mij aan mijn oma denken”