Deze Leeraar heeft ervoor gekozen om zijn haar te scheren als teken van solidariteit met een van zijn leerlingen. Laten we eens kijken naar wat er precies is gebeurd.
Solidariteit
De taak van een leraar gaat verder dan alleen lesgeven; het omvat ook het overbrengen van waarden aan leerlingen en vooral het ondersteunen van gezinnen bij de opvoeding van hun kinderen. Om deze reden kunnen er gebaren zijn die misschien eenvoudig lijken maar een diepe indruk achterlaten en vooral een belangrijke boodschap in de gedachten van kinderen overbrengen.
Een leraar genaamd Miguel, werkzaam in Torreon, Mexico, toonde een indrukwekkend gebaar van solidariteit. Een van zijn leerlingen was getroffen door kanker en begon met de behandelingen. Deze behandelingen hadden als gevolg dat het kind zijn haar verloor, een uitdagende situatie, vooral voor een jong kind.
De man wilde zijn solidariteit met het kind tonen, en zijn hulp ging verder dan alleen emotionele steun. Hij koesterde de wens om een gebaar te maken dat, maar weinigen zouden overwegen, om zo de ware betekenis van solidariteit te demonstreren. Miguel had opgemerkt dat zijn leerling begon te lijden onder haarverlies als gevolg van de chemotherapie.
@chelagracielagrace ♬ Gracias a Ti – Himno Teletón Guatemala 2022 (35 Años) – Sheeno El Sensei & NART
Vechten tegen kanker
Toen hij zag dat de jongen bijna al zijn haar had verloren, hoefde hij geen moment te aarzelen en besloot hij zijn eigen haar te scheren. Dit moment werd gedocumenteerd en gedeeld op sociale media. Het doel van Miguel’s gebaar was om de jongen aan te moedigen te blijven vechten tegen kanker. Het was een enkel moment, gedeeld door de leraar, dat voor velen van ons van onschatbare waarde was. Het diende als een krachtige les voor zowel volwassenen als kinderen.
Talloze mensen hebben hun bewondering geuit voor dit nobele gebaar van de man, waarbij ze hem omschrijven als “een leraar met een groot hart,” zeggende dat “slechts weinigen hetzelfde zouden hebben gedaan,” en herhalend dat “er maar weinig leraren zoals hij zijn.”
Bron: Curioctopus