in

‘Robot advocaat’ zal dit jaar voor het eerst een mens verdedigen in de rechtbank

robot advocaat

De CEO van DoNotPay heeft uitgelegd waarom menselijke advocaten vervangen moeten worden door de ‘eerste robot advocaat ter wereld’.

DoNotPay is een chatbot voor juridische diensten, en werd in 2015 opgericht door Joshua Browder. Geïnspireerd door zijn eigen problemen met parkeerboetes. En het vinden van mazen in de wet om onder de boetes uit te komen, creëerde Browder de kunstmatige intelligentie om juridische problemen te analyseren.

De AI zal naar procedures luisteren en vervolgens, na het verwerken en analyseren van de informatie, in plaats van te reageren. De beklaagde adviseren via een Bluetooth earpiece, hoe hij de zaak het beste kan voortzetten. Als de eerste zaak die behandeld wordt succesvol afgerond kan worden, hoopt Browder dat de eerste robot advocaat, menselijke advocaten kan vervangen. Als de AI niet helpt de zaak te winnen, heeft DoNotPay beloofd de kosten van de boetes voor de beklaagde te dekken.

Betaalbaarder

Het doel van het Amerikaanse bedrijf is om juridische hulp gratis te maken voor consumenten. De missie van DoNotPay luidt: “DoNotPay maakt gebruik van kunstmatige intelligentie om consumenten te helpen om grote bedrijven aan te vechten in zaken omtrent parkeerboetes, bankkosten, en aanklagen van ‘robocallers’. Het inhuren van een advocaat kunnen in dit soort zalen extreem hoog oplopen. En de technologie van het bedrijf maakt het zo betaalbaarder.

Toch zegt de directeur van DoNotPay dat AI menselijke advocaten niet helemaal kunnen vervangen. “Er zullen nog steeds veel goede advocaten zijn die kunnen pleiten voor het Europees Hof voor de Rechten van de Mens. Maar te veel advocaten vragen gewoon veel te veel geld om documenten te kopiëren en te plakken. Ik denk daarom dat ze zeker vervangen zullen worden, en ze zouden vervangen moeten worden.” aldus Browder. De robot van DoNotPay zal naar verwachting in februari voor het eerst een beklaagde adviseren over een snelheidsovertreding.

Bron: Unilad

Dit is de romanschrijver die haar eigen dood in scene gezet heeft om een pauze te nemen van sociale media

Dit is de romanschrijver die haar eigen dood in scene gezet heeft om een pauze te nemen van sociale media

Vrouw die banken beroofde en plastische chirurgie onderging om te ontsnappen, na 25 jaar opgepakt!

Vrouw die banken beroofde en plastische chirurgie onderging, is na 25 jaar opgepakt!