Menu
in

Zwemmende Loch Ness monster ‘gespot’ voor zeven minuten

Beeld: Daily mail

Er is weer een waarneming van het monster van Loch Ness geregistreerd nadat een plaatselijke bewoner beweerde het zeemonster zeven minuten lang te hebben zien zwemmen.

Zwemmende Loch Ness Monster

Hoewel het lijkt alsof we om de week een nieuwe waarneming van Nessie krijgen. Is de meest recente waarneming volgens het officiële Loch Ness Monster Sightings Register pas de vijfde van dit jaar, met de op één na meest recente in april.

April schijnt een drukke maand te zijn geweest voor het monster, met drie waarnemingen in totaal. Dus dat zou de reden kunnen zijn waarom ze de laatste paar maanden een beetje op adem is gekomen. Deze Nessie-waarneming was op 27 augustus, zoals blijkt uit een lijst over de waarneming. “Een plaatselijke bewoner bevond zich op de heuvel boven Lochend toen hij een kielzog zag dat tegen de heersende stroming in vanuit Lochend in de richting van Drumnadrochit bewoog. Er was geen zichtbare oorzaak van het zog. De waarneming duurde zeven minuten en er zijn videobeelden gemaakt.

Twijfel bestaan van het monster

Natuurlijk zijn er veel redenen waarom mensen twijfelen aan het bestaan van het Monster van Loch Ness. Niet alleen omdat de gemaakte beelden eruit zien alsof ze met een aardappel zijn geschoten, maar ook omdat het beest een lange nek lijkt te hebben en een kleine kop die lijkt op een plesiosaurus. Wat betekent dat het niet in staat zou zijn om in Loch Ness te overleven, omdat het een zout water schepsel is.

Eerder dit jaar heeft nieuw onderzoek het vooruitzicht van zo’n zeedier echter aannemelijker gemaakt.
Wetenschappers van de Universiteit van Bath, de Universiteit van Portsmouth in het VK, en de Université Hassan II in Marokko vonden kleine plesiosaurus fossielen in een 100 miljoen jaar oud riviersysteem dat nu de Saharawoestijn van Marokko is.

Bron: Ladbible

Beeld: Daily mail

Leave a Reply

Mobiele versie afsluiten