Menu
in

Vrouw gebruikt aardappel als anticonceptiemiddel en krijgt na twee weken verrassend resultaat

aardappel

Hoewel het gebruik van voorbehoedsmiddelen wijdverbreid is, zijn er nog steeds mensen die zich wenden tot alternatieve methoden om niet zwanger te worden. In sommige gevallen kan dit leiden tot gevaarlijke of ongewenste gevolgen. Zo was er bijvoorbeeld het geval van een vrouw in Colombia die een aardappel in haar vagina stopte om niet zwanger te worden.

Aardappel als anticonceptiemiddel

Toen Colombiaanse artsen een patiënte onderzochten, waren ze verbaasd om te ontdekken dat de vrouw een aardappel in haar vagina had gestopt als anticonceptiemiddel om zwangerschap te voorkomen.

Na ongeveer twee weken begonnen er wortels in haar vagina te groeien, wat leidde tot buikpijn bij de vrouw. Volgens Colombia Reports kon de aardappel zonder operatie worden verwijderd. Gelukkig heeft de naïeve patiënte geen blijvende schade opgelopen door haar ongebruikelijke methode van anticonceptie. Dit geval laat zien hoe ontoereikend de seksuele voorlichting in Colombia is. Hoewel er sinds 1990 voorlichting wordt gegeven op scholen, zijn veel ouders ertegen omdat ze het ongepast vinden om over seks te praten. In Colombia wordt er weinig gebruik gemaakt van gebruikelijke vormen van anticonceptie. En dit leidt tot een hoog aantal ongewenste zwangerschappen en seksueel overdraagbare aandoeningen.

Beeld: Pexels

Veilige en effectieve anticonceptiemethoden

Het is belangrijk om te begrijpen dat er talloze veilige en effectieve anticonceptiemethoden beschikbaar zijn. Waaronder condooms, de pil, prikpil en spiraaltjes. Het is daarom belangrijk om informatie te geven over deze methoden. En om toegang te bieden tot anticonceptie aan degenen die het nodig hebben. Bovendien moet er meer aandacht worden besteed aan seksuele voorlichting en gezondheidseducatie. Dit zal namelijk ervoor zorgen dat mensen de juiste informatie hebben om weloverwogen beslissingen te nemen over hun seksuele en reproductieve gezondheid.

In conclusie, het gebruik van aardappelen als anticonceptie is niet alleen ongebruikelijk, maar kan ook gevaarlijk zijn. In plaats daarvan moeten we ons richten op het bieden van toegang tot veilige en effectieve anticonceptiemethoden.

Bron: Nieuwslive

Leave a Reply

Mobiele versie afsluiten