Menu
in

Stewardess onthult bacterie hotspots in een vliegtuig

Jane Hawkes is een expert op het gebied van consumenten reizen en ook nog een voormalige stewardess. Ze deelt op haar blog welke delen van vliegtuigen niet altijd worden schoongemaakt.

Bacterie hotspots

“Ongeacht de klasse, sommige delen van een vliegtuig zijn vuiler dan andere, maar dit zijn niet de toiletten zoals je zou verwachten.” zegt Jane. Het interieur van een vliegtuig is vaak lastig om schoon te maken, en het is volgens Jane dan ook verstandig om alert te blijven tijdens het reizen.

Volgens de voormalige stewardess zien ze er misschien schoon uit, maar de zakjes in de rugleuning zijn grote hotspots voor bacteriën. “Het is altijd verstandig om antibacteriële doekjes bij de hand te hebben om ze voor gebruik af te vegen.” aldus de reisexpert.

Afbeelding: Pixabay

Extra tips

Ook heeft Jane enkele tips om zo bacterie vrij als mogelijk te reizen. ” De grote reiniging vindt ’s nachts of tijdens gepland onderhoud plaats. Kies daarom een vroege vlucht om de beste kans te hebben om de viezigheid te vermijden. Je weet ook niet waar de zakjes voor zijn gebruikt.” De meeste passagiers gebruiken de dienbladen om hun drankjes en snacks te plaatsen, maar het kan zijn dat de vorige passagier daar luiers op verschoond heeft. “Hoe moeilijk het ook te geloven is, sommige passagiers gebruiken het dienblad om de luiers van baby’s te verschonen.” voegt Jane toe.

“Veeg ook riemen en de hoofdsteunen aan het gangpad af, want je weet nooit wat voor soort plakkerige vingers ze kunnen hebben aangeraakt voordat je aan boord gaat.”, “Veel passagiers raken de hoofdsteunen van het gangpad aan terwijl ze zich een weg banen door het vliegtuig dat ziektekiemen kan overbrengen. Veiligheidsgordels zijn ook een hotspot voor ziektekiemen, aangezien veel passagiers ze elke dag kort na elkaar aanraken.” Ook word passagiers aangeraden om zoveel mogelijk hun afval netjes weg te gooien in de zakjes die bijvoorbeeld worden uitgedeeld door de stewardess en altijd schoonmaakdoekjes in hun handbagage mee te nemen, omdat deze altijd van pas kunnen komen aan boord van het vliegtuig.

Bron: Zita.be, ladyjaney.co.uk

Beeld: Pixabay

Leave a Reply

Mobiele versie afsluiten