Menu
in

Man schilt bananen voordat hij ze weegt om geld te besparen

bananen

Beeld: TikTok @savingforboba

In Australië werd een winkelier betrapt toen hij bananen uitpakte voordat hij ze woog, zodat ze goedkoper zouden zijn.

Bananen schillen

In de voortdurende zoektocht naar manieren om geld te besparen, hebben mensen door de jaren heen verschillende creatieve strategieën bedacht. Sommigen knippen kortingsbonnen uit, anderen vergelijken prijzen bij verschillende winkels. Maar er is één man die een unieke en opvallende methode heeft ontdekt om zijn uitgaven te verminderen: hij schilt bananen voordat hij ze weegt. Door deze ogenschijnlijk vreemde aanpak heeft hij bewezen dat er geen grenzen zijn aan menselijke vindingrijkheid als het gaat om besparen.

Het idee achter het schillen van de bananen voordat hij ze woog, kwam voort uit het besef dat hij betaalde voor het gewicht van de schil. Bananen worden immers verkocht per kilogram, en hoewel de schil niet eetbaar is, draagt het wel bij aan het totale gewicht van de vrucht. John kwam op het idee dat als hij de schil verwijderde voordat hij de bananen woog, hij alleen zou betalen voor het daadwerkelijke vruchtvlees. Op die manier kon hij geld besparen op zijn wekelijkse boodschappen.

@savingforboba the secondhand embarrassment tho #lifehacks #savemoney #straya #australia ♬ original sound – Lips Unsealed

Viraal

Zijn partner, Mai, deelde de video op social media waarop te zien is hoe hij, Mason, de bananen voorzichtig pelt voordat hij ze weegt bij de zelfbedieningskassa. Mai schreef in het bijschrift: “the secondhand embarrassment tho”

De video ging viraal op sociale media en mensen gaven commentaar op Masons kostenbesparende techniek: Maak het uit met hem. Dat is niet zuinig, dat is een penny pincher. Echte zuinige mensen wegen ze zonder tas. Laat stadium kapitalisme. Dat allemaal om 25¢ te besparen.

Bron: 9gag

Leave a Reply

Mobiele versie afsluiten