Menu
in

Fietser krijgt €4833.02 boete voor slaan vrachtwagenchauffeur

Bij verkeersongeval in Singapore sloeg het slachtoffer een vrachtwagenchauffeur in zijn gezicht en werd hier later voor beboet.

Inhalen vrachtwagenchauffeur

Op 24 februari 2019 omstreeks 10.20 uur, fietste Jeffery Todd Martin in Jalan Eunos toen een vrachtwagen hem inhaalde. Hij haalde later de vrachtwagen in, terwijl hij naar de chauffeur wees, en stopte midden op de rijbaan voor het voertuig. Hierdoor kwam de vrachtwagen tot stilstand te midden van het rijdende verkeer.

Martin (57) die Canadees staatsburger is, stapte van zijn fiets en ging naar het raam van de bestuurder, terwijl hij deze flink uitschold. De vrachtwagenchauffeur, de Chinese staatsburger Zhang Ping, (33), bewoog zijn voertuig toen scherp naar Martin toe, waardoor hij gedwongen werd opzij te stappen. Zhang stapte uit de vrachtwagen en hield een oranje fles vast toen hij Martin naderde. Eenmaal geconfronteerd, sloeg Martin hem in zijn gezicht, waardoor Zhang viel. Martin fietste weg terwijl Zhang versuft op de weg bleef zitten. Zhang liep snijwonden op aan zijn lippen als gevolg van de klap en kreeg twee dagen medisch verlof.

Boete

De video van het incident wat viraal is gegaan, werd afgespeeld in de rechtbank. Waarna de rechter Martin schuldig bevond van het veroorzaken van een gevaarlijke situatie en gaf hem hiervoor een boete. Voor het vrijwillig veroorzaken van verwondingen had Martin een gevangenisstraf van maximaal twee jaar kunnen krijgen. Bovenop de maximale boete van $ 5.000 die hij kreeg voor de aanklacht.

Voor het niet ordelijk fietsen met inachtneming van de veiligheid van anderen, had hij een gevangenisstraf van maximaal drie maanden en een boete van maximaal $ 1.000 kunnen krijgen. Zhang moest voor de rechter verschijnen en kreeg een week gevangenisstraf voor ‘een onbezonnen daad die anderen in gevaar bracht’

Bron: Mancho

Beeld: Youtube

Leave a Reply

Mobiele versie afsluiten