Menu
in

Klant geschokt na ontdekking van een jonge ladderslang in zijn zak broccoli

broccoli

Beeld: Unsplash

Een klant van de Aldi was geschokt toen hij een jonge ladderslang ontdekte die zich in zijn zak broccoli had verstopt.

Broccoli in zak

Neville Linton, 63 jaar, zei dat het een ‘beangstigende’ ervaring was om het reptiel, dat een gemene beet kan hebben, in zijn supergroenten te vinden. De grootvader vertelde hoe hij de groente vorige maand kocht bij een Aldi-filiaal in Stourbridge, West Midlands, en het bewaarde in de koelkast voordat hij het er drie dagen later uithaalde om een maaltijd te bereiden. Toen hij de plastic verpakking op zijn aanrecht verwijderde, vond hij de gifvrije slang verstopt naast de steel. De heer Linton, die in de industriële schoonmaak werkt, is bang voor slangen en dus sprongen familieleden in de bres om het dier op te scheppen.

Het dier werd later naar de nabijgelegen Dudley Zoo gebracht, waar het werd geïdentificeerd als een ladderslang. De soort komt uit het zuidwesten van Europa en hoewel ze niet giftig is, kan ze mensen een vervelende beet geven. De heer Linton uit Birmingham zei: “Het was behoorlijk beangstigend. Ik ben niet goed met slangen. Gelukkig heb ik de broccoli niet in de keuken laten liggen, anders had hij los in huis gezeten. Dat zou een enorm risico voor ons zijn geweest, want we hebben hier twee kwetsbare mensen wonen. Toen hij zich realiseerde dat het beestje dat tegen zijn broccoli aan kroop te groot was om een rups te zijn, riep hij zijn zus Ann-Marie Tenkanemin, 57, die het identificeerde als een slang.

Geschrokken

Het tweetal stopte de slang in een bak en reed ermee terug naar de Aldi-winkel in Dudley Road waar Linton de groenten had gekocht. Hij zei: “Ik dacht eerst dat ze een grapje maakte. Maarik trok me terug toen ik zag dat het begon te bewegen. De man in de winkel was ook behoorlijk geschrokken. De slang werd naar Dudley Zoo gebracht, waar ze door een specialist werd geïdentificeerd als een jonge ladderslang, zei de 41-jarige zoon van meneer Linton, Donovan. De heer Linton heeft een schadevergoeding aangeboden gekregen, maar wil meer.

De vader van drie zei dat het aangeboden bedrag hem niet compenseert voor het risico voor zijn gehandicapte zoon en kwetsbare schoonmoeder, die bij hem wonen. Hij voegde eraan toe: “Het is gewoon niet goed genoeg. De gevolgen voor ons als de bacterie in huis was gekomen zijn enorm. Bovendien heb ik een slangenfobie, dus dat heeft ook emotionele gevolgen. Een woordvoerder van Aldi zei: “Onze leverancier heeft nog nooit een klacht van deze aard gehad en heeft robuuste processen om dergelijke problemen te voorkomen. We onderzoeken dit incident en hebben onze excuses aangeboden aan de heer Linton voor het feit dat onze gebruikelijke hoge normen niet zijn nageleefd. Ladderslangen komen vooral voor in Portugal, Spanje, Zuid-Frankrijk en delen van Italië. Ze kunnen agressief worden als ze bedreigd worden en kunnen een vieze geur verspreiden.

Bron: Dailymail

Leave a Reply

Mobiele versie afsluiten