Menu
in

Arts ontkracht eindelijk de mythe als je knokkels kraken daadwerkelijk slecht voor je is

Arts ontkracht eindelijk de mythe als je knokkels kraken daadwerkelijk slecht voor je is

Beeld: YouTube @ Vox & MadMedicine

Een arts heeft eindelijk de mythe ontkracht dat het kraken van knokkels heel erg slecht schadelijk voor je kan zijn. En de meeste mensen weten niet wat ze moeten geloven en parkeren daarom dit onderwerp in het midden.

Dokter ontkracht de mythe

De meesten van ons hebben wel eens de drang om onze knokkels te kraken of voelen op zijn minst de drang om dat te doen. Hoewel er geluiden opgaan dat dit slecht is voor je gezondheid, doen we het toch. De arts heeft eindelijk de tijd genomen om voor eens en voor altijd af te rekenen met deze mythe. Deze arts, Farhan genaamd, heeft op zijn TikTok account een video gedeeld. In deze video is een vrouw te zien die elk gewricht in haar lichaam kraakt. Hij zei: “Veel mensen denken dat het kraken van je knokkels zal leiden tot artritis, maar dat is eigenlijk niet waar.” Volgens de arts is het kraken van je knokkels niets anders dan de bobbels, die zich gevormd hebben in je gewrichten, knallen.

Beeld: YouTube @ MadMedicine

Is het kraken van je knokkels daadwerkelijk slecht voor je

De arts gaf aan dat als je hem niet wil geloven, je wel iemand kan geloven die hiernaar onderzoek gedaan heeft. De man die hiernaar onderzoek gedaan heeft heet dr. David Onger. Hij zei: “Dr. David Onger kraakte eigenlijk ALLEEN de knokkels van zijn rechterhand, gedurende 60 jaar, en vergeleek ze vervolgens met zijn linkerhand.” Nadat hij dit gedaan heeft, zag hij geen verschil. Dat wat gesteld wordt door Farhan krijgt bijval van een gerenommeerde gezondheidsorganisatie. In het verleden heeft deze organisatie veelvoorkomende gezondheidsmythes ontkracht.

Bron: ladbible.com

Leave a Reply

Mobiele versie afsluiten