De drijvende stad van de Malediven heeft zelfs het groene licht gekregen en zal 5000 wooneenheden tellen die met elkaar zijn verbonden en aan de bodem van een lagune van 500 acre zijn vastgemaakt. De drijvende stad wordt beschouwd als een duurzame oplossing voor de stijgende zeespiegel die de werelds laagst gelegen natie bedreigt. De stad is ook ontworpen om het natuurlijke ecosysteem in stand te houden.
Boottocht
Mensen die de stad willen bezoeken, kunnen dat doen door een boottocht van 15 minuten te maken vanuit Malé, de hoofdstad van het land. Er zijn tal van hotels, huizen, winkels en restaurants te vinden in de stad. Maar helaas zijn er geen auto’s toegestaan in de stad. De bezoekers kunnen zich te voet, op de fiets, met elektrische buggy’s of met een boot door de kanalen verplaatsen. Verder zullen internationale reizigers ook de mogelijkheid hebben om een verblijfsvergunning te krijgen als zij een huis kopen. Het eerste huizenblok is momenteel in aanbouw en zal naar de lagune worden vervoerd. In augustus kan het door het publiek worden bezichtigd mensen de kans krijgen om een indruk te krijgen van de woningen. De bouw van de stad zal naar verwachting in januari 2023 beginnen en zal ongeveer vijf jaar in beslag nemen.
De Maldives Floating City
Maar wat is de Maldives Floating City precies? Het is een privaat-publieke samenwerking tussen Dutch Docklands en de eilandregering. Het project zal steunen op drijvende technologie uit Nederland, dat een gevestigde reputatie heeft op het gebied van overstromingsbestendige architectuur. Het ontwerp van de stad is geïnspireerd op een “op de natuur gebaseerde structuur van wegen en waterkanalen die lijkt op de mooie en efficiënte manier waarop echt hersenkoraal is georganiseerd”. De Malediven zijn één van de landen die het meest zijn blootgesteld aan de dreiging van klimaatverandering.
Bron: Unilad
Beeld: YouTube