Menu
in

Vrouw valt van 110 meter hoogte tijdens bungeejump: ‘De dag ervoor maakte ik nog grapjes over mijn dood’

Erin Langworthy mag van geluk spreken dat zij vandaag de dag kan na vertellen wat haar in 2012 overkwam tijdens een avontuurlijke vakantie in Zambia. Ze is namelijk gesprongen van een 10 meter hoge brug, maar helaas liep het niet zo goed af met de bungeejump koord.

Bungeejump

Toen Erin van een 110 meter hoge brug boven de Zambezi-rivier bij Victoria Falls sprong had zij nooit verwacht dat het bungeejump koord zou breken. In 2012 was Erin Langworthy op reis in Zambia toen ze besloot een sprong te wagen van een brug 110 meter boven de Zambezi-rivier bij Victoria Falls. De gewaagde sprong liep helaas anders af dan ze gedacht had.

In plaats van weer omhoog te stuiteren dook zij 40 meter verder naar beneden en het water in. Ze vertelde onlangs haar angstaanjagende ervaring, en zei dat ze de dag ervoor nog gegrapt had over haar dood. “Ik voelde me nerveus, maar had nooit gedacht dat er iets mis kon gaan. Verder was ik de 105e persoon die die dag sprong. Ik stond op het platform, keek naar mijn enkels, die aan elkaar waren vastgebonden, en maakte me hardop zorgen dat mijn voeten eruit zouden glijden. Iemand zei dat dat wel het laatste zou zijn dat er kon gebeuren.” aldus Erin.

Krokodillen

Toen Erin’s vrienden door hadden wat er gebeurde waren zij doodsbang en begonnen uiteindelijk haar naam te roepen in de hoop dat zij zou antwoorden en zo zou bevestigen dat zij nog in leven was. De val alleen was niet het enige gevaar voor Erin. De vrouw die destijds 22 was, kan zich nog voor de geest halen dat zij de ochtend van haar sprong krokodillen in het water had gezien. Gelukkig viel zij niet ten prooi aan de reptielen en werd stroomafwaarts meegetrokken door het water waarbij zij een paar minuten vast onder de oppervlakte zat, voordat het bungee-bedrijf haar kon redden.

Na haar redding hoestte Erin bloed en voelde ze zich uitgeput. Erin had het geluk dat zij niet buiten bewustzijn is geraakt: ze kon haar val gedeeltelijk breken door met haar handen eerst het water te raken in plaats van haar hoofd. Ze herstelde volledig, al zal bungeejumpen niet iets zijn wat zij snel weer zal doen.

Bron: Ladbible

Leave a Reply

Mobiele versie afsluiten