Menu
in

Man gebruikt plant in plaats van toiletpapier

toiletpapier

Een Amerikaanse man heeft toiletpapier geruild voor de bladeren van een speciale plant. Het zou hem een hoop geld besparen. Is duurzamer én werkt bovendien nog goed ook.

Initiatief

De 36-jarige Robin Greenfield gebruikt bladeren van de Plectranthus ciliatus, de bladeren hebben volgens Greenfield de perfecte grootte en textuur om te gebruiken in plaats van toiletpapier. Greenfield koopt al jaren geen toiletpapier meer. Hij stapte in eerste instantie over op achtergebleven servetten en zakdoeken, maar vijf jaar geleden realiseerde hij zich dat de bladeren van de Plectranthus ciliatus een duurzamere optie waren. Robin claimt dat hij dankzij de overstap al duizenden dollars heeft uitgespaard: “Je kan de plant gewoon zelf thuis planten. De bladeren zijn superzacht, weerstaan druk en breken niet door. Bovendien ruiken ze wat naar munt.” voegt hij er trots aan toe.

Sinds 29 april reist de activist langs grote steden in Florida als onderdeel van zijn “Kweek je eigen toiletpapier-initiatief” om mensen aan te moedigen bladeren van toiletpapierbomen te gebruiken in plaats van commercieel toiletpapier te kopen. “Ik wil mensen laten zien dat er een andere manier mogelijk is”, vertelt hij.

Zaden

Om het gemakkelijk te maken om thuis hun eigen bomen te laten groeien, deelt Greenfield stekken van de toiletpapierplant uit voor warme klimaten, en zaden mensen die in regio’s wonen waar het vriest. “Iedereen kan zijn eigen voorraad TP vrij en overvloedig laten groeien”, zegt Robin. “We leven in deze consumptiecultuur waarin de meesten van ons niet echt weten waar dingen vandaan komen, hoe ze bij ons terechtkomen en wat voor impact dit heeft op de aarde. En toiletpapier is daarop geen uitzondering. We kopen het gewoon in de winkel en denken er nooit twee keer over na.” zegt hij.

“Wanneer mensen dingen zeggen zoals: ‘Oh, door je achterwerk af te vegen met een toiletpapierplant, ga je terug in de tijd’, zeg ik: ‘Nee, ik breng ons naar de toekomst, een toekomst waarin we daadwerkelijk in harmonie leven met de aarde op een manier waarop we ermee verbonden zijn. En op een manier waarin we niet afhankelijk zijn van bedrijven om onze achterwerken voor ons af te vegen'”, merkt Robin op.

Bron: Zita.be

Instagram: @robjgreenfield

Leave a Reply

Mobiele versie afsluiten