Menu
in ,

Deze expert onthult hoe je slaaphouding je gezondheid kan beïnvloeden

Beeld: Pexels

Sammy Margo, een slaapexpert en fysiotherapeut, onthulde dat je slaaphouding meer dan alleen je slaap kan beïnvloeden. De expert geeft aan dat de positie waarin je slaapt een negatieve invloed kan hebben op je gezondheid en heel slecht nieuws is voor degenen die op hun buik slapen.

Freefaller knee up’-positie

Tegen de Sun zei Margo dat de ‘freefaller knee up’-positie, waarbij je op je buik ligt met je handen naast je hoofd en één been opzij kan leiden tot heupproblemen, omdat het je voorkant onnodig belast. Het zet ook druk op je rug. Maar het is de ‘freefaller’-positie die ongeveer hetzelfde is, maar dan zonder het gebogen been die volgens Margo het ergst is. Ze zei: “Dit is waarschijnlijk de slechtste houding waarin iemand kan slapen, want je kunt er een leven lang rug- en nekklachten aan overhouden. “Je onderrug buigt naar de matras toe, wat betekent dat hij hyper gestrekt wordt, waardoor structuren worden geplet en de ruimte in de onderrug wordt beperkt, wat kan leiden tot pijnklachten zoals ischias, kniepijn en krampen.

Beeld: Pexels

Andere houding

Margo zegt dat als je moeite hebt om in te dommelen in een andere houding, je een kussen onder je buik en een ander onder je schenen moet gebruiken om je lichaam wat te ontlasten. Ondertussen kan de foetushouding op je zij opgekruld je een zere nek geven als je je hoofd niet goed ondersteunt met kussens. Ze denkt ook dat je rimpels krijgt als je je gezicht urenlang tegen een kussen drukt. Margo voegde eraan toe: “Deze positie is nog steeds beter voor je dan op je buik liggen, maar voeg een kussen tussen je knieën toe om je heupen neutraal te houden.” De volgende is de ‘soldaat’-positie, waarbij de slaper op zijn rug ligt met zijn armen langs zijn zij. Margo zegt dat dit een slechte slaaphouding is voor snurkers of mensen met slaapapneu, en dat het ook zure reflux of brandend maagzuur kan verergeren en pijn in de onderrug kan verergeren. Ze stelt voor om met een kussen onder je knieën te slapen om de druk te verminderen.

Bron: Ladbible

Beeld: Pexels

Leave a Reply

Mobiele versie afsluiten