Menu
in

Arjan Lubach maakt Lange Frans af: “Kom terug van je fabeltjesvakantie”

Lange Frans heeft zich de afgelopen maanden ontpopt als een van de gezichten van de protestbeweging tegen de Nederlandse regering. De rapper is van mening dat de elite en regeringen allerlei complotten smeden tegen de bevolking. Arjan Lubach heeft nu keihard uitgehaald naar Frans.

Arjan Lubach haalt uit naar Lange Frans

Op zijn podcast spreekt Lange Frans regelmatig met andere complotdenkers, en komen de meest bizarre beweringen voorbij. Zo raakte hij onlangs in opspraak, nadat hij in gesprek met ‘graancirkelspecialist’ Janet Ossebaard hardop fantaseerde over het doodschieten van premier Mark Rutte.

In de uitzending van Zondag met Lubach veegt Arjan Lubach de vloer aan met Lange Frans en andere complotdenkers. Hij laat zien hoe internetbedrijven als Facebook en Youtube ervoor zorgen dat mensen in een ‘Fabeltjes fuik’ worden gezogen, doordat ze de video’s die hun worden voorgeschoteld zien als bewijs voor de theorieën waarin ze geloven.

Volgens Lubach komen mensen op deze manier in een tunnel van leugens terecht, waardoor ze de realiteit helemaal uit het oog verliezen. Om de werking van Youtube te testen, laat hij zien wat er gebeurt als je een nieuw account aanmaakt en begint met de zoekterm ‘PCR test betrouwbaar’, waarna hij binnen drie kliks in de ‘complotfuik’ terecht komt

Check het fragment waarin Arjan Lubach Lange Frans afmaakt hier:

Bron & beeld: Youtube Zondag met Lubach

Leave a Reply

Mobiele versie afsluiten