Menu
in

Wetenschappelijk bewezen: elke dag een biertje is gezond!

Wetenschappelijk bewezen: elke dag een biertje is gezond!

Beeld: Pexels

Nuttig je dagelijks een glaasje bier? Dan slaag je erin om een gezonde leefstijl op na te houden. Als we ervan moeten uitgaan wat wetenschappers zeggen, dan is dat inderdaad zo.

Overmatig gebruik van bier

Wie aan alcohol denkt, zal niet zo snel geneigd zijn om dit te plaatsen in het kader van een gezond leven. Dit is omdat te veel alcohol een negatief effect heeft op je gezondheid. Maar los daarvan is er een bekende grondgedachte dat alles wat “te veel” is, niet goed is. Dit is ook van toepassing op alcohol. Daarnaast zijn er wetenschappers die aangeven dat overmatig gebruik van alcohol kankerverwekkend is.

Regelmatig bier

De negatieve impact van alcohol geldt vooral voor alcoholisten. Toch klopt dit niet helemaal als we de resultaten van een recent onderzoek onder de loep nemen. In dat onderzoek concluderen wetenschappers dat een fles bier drinken op dagbasis, voordelen met zich meebrengt voor je gezondheid. De resultaten van het onderzoek is bekendgemaakt door de ACS’s Journal of Agricultural and Food Chemistry. Uit de resultaten valt er af te leiden dat sommige ziektes bij mannen, die een alcoholisch of 0.0 biertje drinken, op een bijzondere manier gepareerd worden.

Beeld: Unsplash

Opzet van het onderzoek

De respondenten van het onderzoek bestond uit 19 gezonde mannen die in twee groepen werden ondergebracht. De groep moest in een periode van vier weken gewone en 0.0 procent bieren nuttigen. De onderzoeker ontdekten dat het gewicht, BMI, hart en metabolisme van de respondenten ongewijzigd bleef. Maar vanuit een andere invalshoek was er wel een verandering op te merken. De gesteldheid van de darmen van de respondenten bleken naderhand gezonder te zijn.

Algemeen onaanvaardbaar

Alhoewel de resultaten van het onderzoek niet als algemeen aanvaardbaar beschouwd kan worden, luidt de conclusie van het onderzoek dat elke dag een fles bier nuttigen goed is voor je darmen. Daarnaast moet er ook opgemerkt worden dat de respondenten verschillende referentiekaders hebben. Maar per slot van rekening wijst alles erop dat je het best voor alcoholvrije bier kiest.

Bron: want.nl

Beeld: Unsplash

Leave a Reply

Mobiele versie afsluiten