Menu
in ,

Vrouw deelt hoeveel ze bespaart door van Amerika naar Turkije te vliegen voor haar wortelkanaal

Beeld: TikTok @theretiredrn

Een in de VS wonende vrouw heeft onthuld hoeveel zij heeft bespaart voor een wortelkanaal behandeling in Turkije in plaats van de procedure in de VS te ondergaan.

Wortelkanaal en een vakantie

Delia O’Malley was verbijsterd toen ze een rekening van haar tandarts kreeg waarin hij haar vroeg $ 3.099,16 (£ 2457) op te hoesten voor het werk dat ze nodig had, en dat bedrag was na toepassing van haar verzekeringspolis. Ze deelde haar verhaal op TikTok, en de post heeft sindsdien bijna een half miljoen likes gekregen. O’Malley ondertitelde haar post op sociale media als volgt: “Mijn tandarts wilde $ 3.099 voor een wortelkanaal, dus heb ik een week in Turkije geboekt om het hier te laten doen! Kwam op minder dan $ 1,200. Dus ik krijg nu een wortelkanaal en een vakantie!”

@theretiredrn #duet with @asdeliadoes #turkey you go girl, work smarter not harder!! Our system is a slow train wreck in progress. #ushealthcareisajoke #wecandobetter #fyp ♬ original sound – Delia O’Malley

Verschillende ervaringen

Haar volgers deelden al snel hun eigen ervaringen met reizen naar het buitenland om de torenhoge gezondheidskosten in de VS te vermijden. Eén persoon merkte op: “Ze gaven me een prijs van $ 5500 voor een wortelkanaal en kroon, ik heb mijn tickets naar Mexico al geboekt.” Een ander voegde eraan toe: “Mijn familie reed mijn zus en ik van Los Angeles naar Tijuana, MX voor een beugel, omdat het de enige manier was waarop we het ons konden veroorloven!”

Een derde schreef: “Ik ging naar Polen om een implantaat te krijgen, met drie kinderen, verbleef in een hotel voor een week, ging winkelen en nog steeds gespaard.” Andere social media gebruikers wezen erop dat O’Malley’s rekening eigenlijk de kosten van een kroon en twee vullingen omvatte, hoewel velen erop stonden dat de rekening hoe dan ook astronomisch was. “Ik hou ervan hoe sommige mensen zijn als ‘dat is voor meer dan alleen een wortelkanaal’ alsof dat de rekening minder krankzinnig maakt”, grapte een TikToker. Nog veel meer volgelingen van O’Malley maakten van de gelegenheid gebruik om het moordende zorgstelsel van de VS af te kraken. “Zeg me dat je uit de VS komt zonder me te vertellen dat je uit de VS komt”, pende een persoon.

Bron: Unilad

Beeld: TikTok @theretiredrn

Leave a Reply

Mobiele versie afsluiten