Menu
in ,

Uit nieuw onderzoek blijkt dat een glas wijn gelijk staat aan een uur sporten!

Beeld: Pexels

Uit onderzoek van de Universiteit van Alberta in Canada is gebleken dat de gezondheidsvoordelen van resveratrol, een stof die in rode wijn zit, vergelijkbaar zijn met de voordelen die we van lichaamsbeweging krijgen. Rode wijn tijdens een zware sessie op de crosstrainer? Dat is iets waar we zeker aan mee kunnen doen.

Resveratrol


Volgens de hoofdonderzoeker, Jason Dyck, zullen deze bevindingen vooral diegenen helpen die niet in staat zijn om te sporten. Resveratrol bleek de fysieke prestaties, de hartfunctie en de spierkracht te verbeteren op dezelfde manier als na een fitnesssessie. “Ik denk dat resveratrol patiënten kan helpen die wel willen sporten, maar daar fysiek niet toe in staat zijn,” zegt hij. “Resveratrol kan lichaamsbeweging voor hen nabootsen of de voordelen verbeteren van de bescheiden hoeveelheid lichaamsbeweging die ze kunnen doen. De discussie over de gezondheidsvoordelen van rode wijn is goed gedocumenteerd.

Beeld: Pexels

Met mate

Studies hebben aangetoond dat wie dagelijks een glas rode wijn drinkt, minder kans heeft op dementie of kanker, dat het goed is voor het hart, veroudering tegengaat en de bloedsuikerspiegel kan reguleren. En nu is er onderzoek dat ondersteunt dat het de hartslag verhoogt? Dit is letterlijk het beste ooit. Hoewel, we eerlijk moeten zijn dat dit allemaal met mate is, en het geldt alleen voor rode wijn en de studie van de universiteit werd uitgevoerd op ratten, niet mensen. En als je je inname van resveratrol toch wilt verhogen? Probeer dan bosbessen, pindakaas, rode druiven en pure chocolade. Onthoud, een evenwichtige voeding is alles.

Bron: Huffingtonpost

Beeld: Pexels

Leave a Reply

Mobiele versie afsluiten