Menu
in

Tienermeisje heeft de langste benen ter wereld

Beeld: YouTube @Truly

De tienerjaren zijn voor menig een tijd van veel ongemakkelijk en onzekerheden. De nu 18-jarige Maci uit Texas vertelt hoe haar leven eruit ziet met de langste benen ter wereld.

“Ik ben gewoon wat langer”

Alhoewel lang zijn misschien in de familie zit, merkten de ouders van Maci Currin toen zij rond de 18 maanden was, dat zij een stuk langer was dan haar leeftijdsgenootjes. Inmiddels is Maci 18 jaar en zijn haar benen 1 meter 34.

De vorige Guinness wereldrecordhoudster Ekaterina Lisina’s benen zijn 1 meter 32, wat Maci’s benen maar liefst 2 cm langer maakt. Toch voelt zij zich niet per se anders. “Ik ben gewoon wat langer” vertelt Maci die in 5 jaar ongeveer 12 cm per jaar groeide. Dat is ruim 6 cm meer dan een gemiddeld kind in de groei.

Nadelen van de langste benen

“Het enige lastige is je hoofd stoten, in auto’s stappen en passende kleding vinden.” zegt Maci. Vooral het laatste is iets waarin Maci verschilt met andere meisjes van haar leeftijd. Zo zegt haar moeder dat haar dochter winkelen helemaal niet leuk vind.

Naast het moeilijk vinden van passende broeken in ‘normale’ winkels is het haast onvermijdelijk voor Maci om niet op te vallen door haar boven gemiddelde lengte, wat ook wel vervelend kan zijn. “Mensen starende nemen soms ongevraagd foto’s wat best wel vervelend is.” Toch heeft langer zijn ook zijn voordelen zegt de tiener: “Je kunt je vrienden gemakkelijker vinden in een grote menigte.” Maci die naast haar studie ook model is, hoopt een inspiratiebron te zijn voor lange mensen en anderen die zich anders dan de rest voelen.

Bron: YouTube @Truly

Beeld: YouTube @Truly, Instagram @maci.currin

Leave a Reply

Mobiele versie afsluiten