Menu
in

Sekstherapeut legt uit wat het meest voorkomende probleem is waarmee koppels bij haar komen

Problemen die koppels hebben

Een sekstherapeute heeft nu openheid gegeven over het meest voorkomende probleem waarmee koppels bij haar komen. En het gebeurt meestal rond de meest romantische tijd van het jaar, Valentijnsdag.

Probleem die koppels hebben

“Het is de dag waarop ik de meest ellendige koppels zie, de meest verontruste koppels,” vertelde Dr Peggy Kleinplatz, een professor in de geneeskunde aan de Universiteit van Ottawa, aan Big Think. Dus, wat is de bron van hun ellende? Nou, het wordt niet noodzakelijkerwijs veroorzaakt door mismatches in bed, maar een discrepantie in seksueel verlangen. Ze legde echter uit dat compromissen sluiten over deze discrepantie niet de oplossing is voor het probleem.

“Wanneer de ene partner meer of minder seks wil dan de andere, is een compromis niet het antwoord,” zei ze. Dr. Kleinplatz legde vervolgens uit dat de wortels van seksuele discrepantie vaak voortkomen uit het feit dat een koppel slechte seks heeft. En niet noodzakelijkerwijs slecht op elkaar afgestemde libido’s. “Wat lijkt op een probleem van laag seksueel verlangen kan een bewijs zijn van goed beoordelingsvermogen, misschien zelfs van goede smaak,” zei ze. “Het is rationeel om een laag verlangen te hebben naar ongewenste seks.”

“Prachtige seks”

Volgens haar moeten stellen zich in plaats daarvan richten op ‘prachtige seks’. En in tegenstelling tot wat je zou kunnen denken, wordt dit niet noodzakelijk gekenmerkt door orgasmes. Volgens de arts heeft onderzoek uitgewezen dat geweldige seks wordt gekenmerkt door het volledig opgaan in het moment en het volledig ‘in sync’ zijn met de andere persoon. “Het is heel wat om volledig belichaamd te zijn in, en tegelijkertijd echt in sync te zijn met, een ander mens,”zei ze.

Hoe wordt dit bereikt? De seksuoloog legde uit dat het gekenmerkt wordt door “erotische intimiteit, empathische communicatie, authentiek zijn, kwetsbaarheid. En het verkennen van risico’s en plezier, en transcendentie. Uit onderzoek bleek dat de kenmerken van magnifieke seks hetzelfde bleven, ongeacht leeftijd, seksualiteit of relatietype.

Bron: Ladbible

Beeld: Unsplash

Leave a Reply

Mobiele versie afsluiten