Menu
in

Russische influencer riskeert zes jaar cel voor het gebruiken van Instagram

Russische influencer riskeert zes jaar cel voor het gebruiken van Instagram

Beeld: Instagram @logiinovva

Elk land heeft zijn eigen regels waaraan de burgers zich moeten houden. Los van de eigen regels zijn er ook andere verschillen te merken wanneer het gaat om de strafmaat. Zo geschiedt het gebruiken van Instagram in Nederland zonder gevolgen, maar in Rusland is dat anders. Tenminste, dit heeft een Russisch model persoonlijk ondervonden.

Riskeert zes jaar cel voor gebruiken Instagram

Zoals eerder aangegeven heeft elk land zijn eigen wetten en regels. De 18-jarige Russische Veronika Loginova was in Parijs aan het genieten van een vakantie, toen ze een belletje kreeg van haar moeder. Haar moeder zei dat de politie thuis was geweest om naar haar te zoeken. De politie heeft de moeder een verklaring overhandigd afkomstig van Russische aanklagers. In de verklaring is er aangegeven dat Veronika beschuldigd wordt voor het “plegen van handelingen om gebruikers van Facebook en Instagram te vermaken.” De Russische aanklagers gaven verder aan dat haar handelingen gecategoriseerd kunnen worden als “meedoen aan activiteiten van een extreme organisatie”. Wie het nieuws regelmatig op de voet volgt, zal wel een idee hebben wat er hier speelt.

Russische influencer én oorlog

In maart heeft Rusland het besluit om Facebook en Instagram te verbannen. Dit omdat het bedrijf Oekraïense berichten, dat geweld tegen de Russische President stimuleerde, oogluikend toeliet. Het optelsommetje wordt nu zo een beetje duidelijker. Veronika is dus slachtoffer van een politieke oorlog. Dit kan Veronica helemaal niet begrijpen, omdat ze Facebook en Instagram uitsluitend gebruik voor mode en fashion. Ze heeft dus nooit en te nimmer berichten op haar pagina gelanceerd die een politieke agenda hebben. Volgens een NGO genaamd Roskomsvoboda is dit de eerste keer dat een Russische burger wordt aangeklaagd voor het gebruiken van Instagram. Het is best wel jammer voor de 18-jarige Veronika dat ze het onderspit moet delven van iets, wat niets met haar te maken heeft.

Bron: taboolanews.com

Beeld: Instagram @logiinovva

Leave a Reply

Mobiele versie afsluiten