Menu
in

Rechtbank oordeelt: ‘Naaktloper mag zonder kleren blijven lopen over straat!’

Rechtbank oordeelt: 'Naaktloper mag naakt blijven lopen over straat!'

Beeld: YouTube @ El Mundo

Een Spaanse Rechtbank heeft kortgeleden geoordeeld dat een naaktloper onverstoord over straat mag lopen. De uitspraak heeft in ieder geval voor de nodige discussies gezorgd. Hoezo mag iemand naakt over straat lopen? Bedenk je, maar als er kinderen in de buurt zijn en dit zien. Misschien moeilijk te geloven, maar deze naaktloper verstoort de openbare orde niet volgens de Spaande Rechtbank.

Rechtbank oordeelt

De rechtbank in Spanje heeft bepaald dat de man naakt over straat mag lopen als hij dat wil, nadat hij daarvoor eerder een boete had gekregen. De 29-jarige computerwetenschapper vond dat hij onverstoord naakt mag lopen over straat. Op het moment dat hij hiervoor een boete kreeg, heeft hij besloten om dit aan te vechten bij de rechter. Het mag duidelijk zijn dat Alejandro Colomar graag naakt over straat loopt. De rechtszaak die Alejandro tegen de Spaanse autoriteiten heeft aangespannen, heeft hij uiteindelijke gewonnen. De belangrijkste reden die hij hierbij voerde, is dat hij niets doet om een ongebruikelijke seksuele behoefte te behartigen.

Beeld: YouTube @ El Mundo

Naaktloper mag naakt blijven lopen op straat

Hij beweert dat hij al sinds zijn kindertijd naar naaktstranden in Spanje gaat, maar in 2020 door een paar straten in de buurt van zijn huis begon te dwalen. Colomar beweert dat niemand er een probleem mee heeft en dat hij helemaal in zijn recht staat om dat te doen. In Spanje zelf lijkt dit gebeuren niet vreemd te zijn. Volgens een uitspraak in 1988 wordt openbare naaktheid in het grootste deel van Spanje niet beschouwd als een misdaad. In enkele staten zoals Barcelona en Valladolid is het wel verboden om naakt over straat te lopen. Uiteindelijk werd Alejandro’s zaak gegrond verklaard door het Spaanse hooggerechtshof in Valencia. Hij mag nu vrijelijk naakt over straat lopen zonder dat hij beboet wordt.

Bron: ladbible.com

Leave a Reply

Mobiele versie afsluiten