Menu
in

Mensen zijn verbaasd te ontdekken dat de aarde niet helemaal rond is

Beeld: Unsplash/ TikTok

Op school wordt ons geleerd dat de wereld waarop wij leven volledig rond is en hoe onze eenzame kleine blauwe knikker rond onze zon draait in een piepklein deeltje van het oneindig grote heelal. Maar het blijkt dat de aarde niet helemaal rond is en de mensen zijn stomverbaasd dat zij deze ontdekking doen over de wereld waarop wij allen leven.

Niet helemaal rond

Maar nu komen mensen erachter dat de aarde in feite niet helemaal rond is en ze zijn stomverbaasd toen ze dit ontdekten. Postend op TikTok, deelde Holly Moffatt de onthulling met het bijschrift: “Alsof het logisch is, maar ook absoluut niet logisch.” Ze deelde beelden van de ware vorm van de aarde, die er veel misvormder uitziet dan de perfect bolvormige beelden die we gewend zijn van onze planeet te zien. De TikTok video, die bijna zeven miljoen keer is bekeken, bracht commentatoren in rep en roer en velen werden er gek van. Hoewel de beelden die ze liet zien overdreven waren en geen perfecte weergave van hoe de aarde er echt uitziet, waren velen stomverbaasd toen ze ontdekten dat de wereld niet helemaal rond was.

@holly.moffatt

Like it makes sense but it also makes absolutely no sense 🤯

♬ original sound – Holly

Een ellipsoïde

Volgens de NASA is de Aarde inderdaad grotendeels rond, maar in plaats van een perfecte cirkel, kan zij het best worden omschreven als een ellipsoïde, wat in feite een vervormde bol is. Door de rotatiekracht van de aarde zijn zowel de noord- als de zuidpool enigszins plat, terwijl onze wereld voortdurend van vorm verandert terwijl hij door de ruimte draait. Kortom, de Aarde is nog steeds behoorlijk rond op dezelfde manier als een ongelooflijk bolvormige aardappel nauwkeurig kan worden omschreven als rond, zelfs als hij een paar kleine hobbels of iets vlakkere delen heeft. Hoewel die aardappel misschien geen perfecte cirkel is zou niemand je als fout bestempelen als je zegt dat hij nog steeds rond is, behalve misschien voor wat het aardappel-equivalent van de Flat Earth Society ook is. Als ze bestaan zijn ze waarschijnlijk een soort van knapperige fanclub.

Bron: Unilad

Beeld: TikTok/ Unsplash

Leave a Reply

Mobiele versie afsluiten